FBI: UFO räjähti ilmassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

UFO-havaintojen määrä on viime kuukausina noussut huomattavasti normaalista, kun tunnistamattomia lentäviä esineitä on havaittu ympäri maailmaa poikkeuksellisen paljon. Nyt julkisuuteen on kuitenkin vuotanut myös hieman vanhempi tapaus, kun FBI:n asiakirjat päätyivät viimein julkiseksi.

Aiemmin salaiseksi julistettujen Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin asiakirjojen mukaan poliisit ja sotilaat todistivat tapausta, jossa UFO räjähti ilmassa Utahissa. Tapaus sattui 4. huhtikuuta vuonna 1949. Tuolloin paikallinen FBI-agentti lähetti FBI:n silloiselle johtajalle Edgar Hooverille kiireellisen viestin asiasta.

Havainnon tehneet kaksi poliisipartiota ja sotilaat olivat kilometrien päässä toisistaan, kun Salt Lake Cityn pohjoispuolella Sardine Canyonin alueella ilmassa sattui mystisen ”hopeanvärisen kiekon” räjähdys. Samalla alueella oli tutkittu tunnistamattomia lentäviä esineitä tuolloin jo parin vuoden ajan. Asiakirja päätyi nyt julkisuuteen osana The Vault -nimistä projektia, jossa aiemmin salaiseksi määrättyjä tietoja on päätetty tutkijoiden käsiin.