Airbus A380 -superjumbon onnettomuus tallentui videolle

Nettivideot · Stara.fi

Maailman suurin matkustajalentokone Airbus A380 on ollut viime aikoina otsikoissa, kun sen moottoreissa havaittiin taannoin vakavia ongelmia. Ne aiheuttivat myös yhden onnettomuuden. Nyt samalle konetyypille on tapahtunut onnettomuus maassa, ja kaiken lisäksi tapaus tallentui turistin videolle.

Lentokoneen valtava koko on aiheuttanut muutoksia lentokentillä ympäri maailmaa, ja nyt koko on tullut yllätyksenä myös yksityissuihkukoneen lentäjille ja matkustajille. New Yorkin John F. Kennedyn lentokentällä rullannut Air Francen A380 on nimittäin törmännyt rullausvuoroaan odottavan Comairin Bombardier CRJ -suihkukoneen korkeusperäsimeen vakavin seurauksin.

Yli 300 miljoonan euron jättikone sai vaurioita siipeensä, kun se heitti liikesuihkun tieltään kevyesti kuin pölypallon. Kumpikin koneista vaurioitui lentokelvottomaksi ja luvassa on suuri remontti. Lennonjohto oli antanut Air Francelle rullausluvan ja pyytänyt Comairia odottamaan. Turman syyllistä tutkitaan parhaillaan. Kukaan ei loukkaantunut turmassa vakavasti.