Lovex palaa toukokuussa uudella levyllä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tamperelainen Lovex-yhtye tekee parhaillaan paluuta, ja yhtyeen uusi albumi Watch Out! julkaistaan 11. toukokuuta. Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Slave For The Glory soi parhaillaan radioaalloilla.

Yhtye on työstänyt kaikessa hiljaisuudessaan kolmatta pitkäsoittooaan ja levyn ensimmäinen single Slave For The Glory on ollut parhaimmillaan Suomen seitsemmänneksi soitetuin kappale. Watch Out! –albumi on yhtyeen oma käsialaa ja tuottajan roolissa on toiminut kosketinsoittaja Christian.

– Bändi halusi uudistua selkeästi ja koimme, että se olisi helpointa kun toteuttaisimme albumin itse. Sen takia ei levyä tehdessä otettu mukaan ketään ulkopuolista tuottajaa, äänittäjää tai miksaajaa, Theon kertoo.

– Sävellettiin kolme levyllistä biisejä haistellessamme uusia tuulia, ja saimme kerrankin tehdä levyn rauhassa ilman tekoprosessia keskeyttäviä kiertueita. Koemme kasvaneemme ja löytäneemme itsemme uudelleen. Nyt ei enää yritetä olla mitään muuta, kuin sitä missä tämä bändi luonnostaan toimii parhaiten, ja sen kuulee varmasti jokainen, joka uutta albumia kuuntelee.

Lovexin tunnetuimpia kappaleita ovat Guardian Anglel, Bleeding, Remorse, Die A Little More ja Anyone Anymore. Lovexin ensimmäinen singlelohkaisu Guardian Angel nousi suoraan sinkkulistan ykköseksi ja kappaleen Muuvi-palkittu video sai Emma -ehdokkuuden vuonna 2007. Lovexin singlejä on myyty yhteensä yli 12.000 kappaletta. Lovexin vuonna 2006 julkaistu debyyttialbumi Divine Insanity on myynyt lähes 20.000 kappaletta ja ylittänyt kultarajan. Albumi julkaistiin vuonna 2007 Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Japanissa.