Tänään tv:ssä: Huippusuosittu ja maailmalla palkittu kotimainen saunadokumentti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen dokumenttielokuva Miesten vuoro on menestynyt viime aikoina maailmalla erityisen hyvin, ja sen DVD-versio on myynyt jo kultaa. Kyseessä on ensimmäinen dokumentti, jolle jaetaan kulta-DVD.

Tänä iltana Miesten vuoro nähdään ensimmäistä kertaa televisiossa, kun TV2 esittää sen kello 22.50 alkaen.

Dokumenttielokuvan näki elokuvateattereissa yli 50.000 katsojaa ja se oli lisäksi Suomen virallinen Oscar-ehdokas. Miesten vuoro on voittanut kansainvälisen kilpailun pääpalkinnot Tel Avivista, Varsovasta ja Pärnusta sekä Silver Dove -palkinnon DOK Leipzigista Saksasta, tuomariston erikoispalkinnon Silverdocsista Amerikasta, ekumeenisen palkinnon Visions du réel -festivaalilta Sveitsistä ja Universities Awardin Doclisboasta Portugalista.

Elokuva on myös palkittu Suomessa useaan otteeseen, muiden muassa Risto Jarva-, Löylyn henki- ja Miehen työ -palkinnolla. Lisäksi Suomen elokuvatuottajien keskusliitto ry palkitsi vuoden elokuvatuottajana Joonas Berghällin. Dokumenttielokuvassa miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Ruosteisten kiukaiden lämmössä suomalaiset miehet puhdistautuvat sekä fyysisesti että henkisesti.

Kommentoi Facebookissa

Uusimmat