Joonas Hahmo : I Like Chopin

Singlet · Stara.fi

Joonas Hahmo on lukeutunut jo vuosien ajan Suomen kirkkaimpaan kärkeen konemusiikin genressä. Hänen hittinsä Together ja Sound of Sunday ovat alalla jo todellisia benchmarkeja. Pian julkaisussa on taas uutta materiaalia.

Tällä kertaa Joonas Hahmo on ottanut käsittelyynsä kaikkien tunteman 80-luvun jättihitin. Gazebo-yhtyeen vuonna 1983 julkaisema I Like Chopin on muokattu uusiksi jo liiankin monta kertaa, eli siinä mielessä valinta on kulunut. Hahmo on kuitenkin onnistunut tekemään poikkeuksen ja tuomaan kappaleeseen hieman uutta näkemystä. Siksi kappale yllättääkin positiivisesti.

Erityisesti soundipuoli on ollut perinteisesti Joonas Hahmon voimakkainta osaamisaluetta, ja näin on tälläkin kertaa. Biitti on tanakka ja rullaa hyvin, mutta tärkeintä on että esikuvan ikivihreään pianomelodiaa ei ole lähdetty sotkemaan. Läpi kappaleen rullaavaan kakkosteemaan on käytetty raikasta electrosoundia, mutta aluperäinen piano vilahtaa taustalla lähes alkuperäisenä. Originaalin kunnioittamisesta täydet pisteet.

Kappaleen loppupuoli lähtee perinteiseen tapaan käyntiin breikillä ja nostatuksella, joka saa takuulla polven nousemaan tanssilattialla. Samalla päästään nauttimaan myös Hahmon yksinkertaisen ylivoimaisista electrotunnelmista. Todellista herkkua siis. Mukana olisi saanut olla enemmänkin alkuperäisestä poikkeavaa sooloilua, jolloin kyseessä olisi ollut täyden viiden tähden hitti. Ainoa varsinaisesti korvaan särähtävä seikka on vokaaliosuuksien todella korni robottiääni.

Pisteet 4/5