Täh? Autotesti silkkaa romurallia – katso video

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Nykyisin uusia automalleja voidaan testata monimutkaisilla tietokonemallinnuksilla jo useita vuosia ennen kuin ensimmäinenkään demoversio on edes putkahtanut tuotantolinjalta. Meno oli kuitenkin hieman toisenlaista takavuosina, jolloin käytännön testit olivat merkittävämmässä roolissa.

Nyt verkossa ihmetellään vanhaa videota, jossa nähdään kuinka monia saksalaisia Volkswagen-automalleja suorastaan rääkätään testiradalla. Vauhdikkaalla BMX-tyylisellä testiradalla auto pannaan äärirajoilleen ja todennäköisesti merkittävä osa testatuista jäikin jossain vaiheessa radan reunalle. Tarina ei kerro järjestetäänkö tehtaan testiradalla edelleen samanlaisia hurjasteluja, mutta tuorein videolla nähtävä automalli lienee uusi Beetle.