Uusi vessakeksintö The Pissalyzer yllättää baareissa – katso video

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Ravintoloiden ja muiden julkisten tilojen ongelmat kiteytyvät usein tavalla tai toisella wc-tiloihin, eikä näiden saniteettitilojen suhteen ole viime vuosina juuri kehitystä tapahtunut. Nyt alalle on kuitenkin löydetty varsin kätevä keksintö.

Italian Milanossa muutamissa ravintoloissa on nimittäin otettu koekäyttöön miesten vessojen pisuaareihin asennettava The Pissalyzer. Keksinnön on määrä auttaa vähentämään rattijuopumuksista aiheutuvia onnettomuuksia, kun pisuaari varoittaa kuljettajaa veren alkoholimäärän noususta.

Laite tosin laskee tuloksen virtsamäärän perusteella, joten se ei ole kovinkaan luotettava. Keskimäärin oluen virtsaaminen kestää 24 sekuntia. Jos virtsaaminen kestää pidempään, nousee laatan lämpötila niin että se varoittaa promillemäärän noususta ja ehdottaa taksin soittamista.

Toimintaperiaatteensa vuoksi laite ei anna edes viitteellisesti oikeaa tulosta mikäli käyttäjä on nauttinut väkevämpiä juomia. Suomessakin on ravintoloita, joissa miesten pisuaarien yläpuolella on pieniä televisioruutuja. Maailmalla on kokeiltu myös laitteita, jotka ovat maksua vastaan mitanneet virtsan määrän.