Iron Sky sai julkaisupäivän – katso videomaistiainen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalais-saksalais-australialainen musta scifi-komedia Iron Sky on saanut uuden teaser-videon, joka on julkaistu tämän vuoden Cannesin elokuvafestivaalilla.

We Come In Peace! -nimisessä teaserissa paljastetaan myös elokuvan julkaisupäivä: 4.4.2012. Iron Sky on ollut tuotannossa viisi vuotta, jona aikana projekti on tehnyt pioneerityötä yhteisöllisessä elokuvatuotannossa niin sisällön, markkinoinnin kuin elokuvan rahoituksen saroilla. Iron Sky kuvattiin Saksassa ja Australiassa tänä vuonna. Toisin kuin edelliset kaksi efektipainotteista teaseria, kolmas video tarjoaa yleisölle live-toimintaa, näyttelijöitä ja dialogia.

– Iron Sky on ollut jättimäinen urakka, ja olen iloinen, että se on nyt purkissa – ja lopputulos on mielestäni todella onnistunut! Seikkailumme elokuvan parissa on vienyt meidät Suomesta Saksan kautta Australiaan ja takaisin, ja meillä on ollut uskomattoman hauskaa, sanoo elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola.

Iron Sky on tällä hetkellä jälkituotannossa ja sen ensimmäinen leikkauskierros on ohi. Tamperelainen Energia Productions -tuotantoyhtiö työskentelee parasta aikaa elokuvan avaruustaistelukohtausten, virtuaalikulissien ja muiden CGI-tehosteiden parissa. Iron Sky -elokuvan esitysoikeudet on myyty jo 23 maahan, mukaan lukien saksankielinen Eurooppa, Suomi, Norja, Kiina, Australia sekä Uusi-Seelanti.