Donald Trump suututtaa: ”En ole rasisti koska mustaihoinen voitti Diilin”

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Indianapolis 500 on yksi maailman tunnetuimmista autokilpailuista, ja sen turva-auton ajaminen on kenelle tahansa suuri kunnia. Viime viikolla kunniaa tarjottiin liikemies ja televisiotähti Donald Trumpille, joka ei kuitenkaan uskaltanut istua kilpurin rattiin.

Pari viikkoa sitten Trump epäili julkisesti Yhdysvaltojen mustaihoisen presidentin Barack Obaman syntyneen Yhdysvalloissa, ja syytökset päättyivät vasta Obaman esitettyä syntymätodistuksensa. Sittemmin Trumpia on syytetty rasismista, mutta nyt liikemies on kiistänyt syytökset harvinaisen tökeröllä ja epäuskottavalla selityksellä.

Diili-ohjelman isäntä ilmoitti nimittäin ettei ole rasisti. Hän perusteli kantaansa Fox & Friends -ohjelman haastattelussa sillä, että vuonna 2005 mustaihoinen mies Randall Pinkett voitti hänen isännöimänsä Diili-ohjelman. Pahasti ontuva lausunto on vain nostanut lisää rasismisyytteitä.

– Mitä tulee rasismiin, niin minä en todellakaan ole rasisti. Luulen, että kaikki minut tuntevat ihmiset ovat samaa mieltä. Randall Pinkett voitti Diilin jonkin aikaa sitten ja Randall on ollut kaikin tavoin upea. Siten minä en ole rasisti, Donald Trump sanaili haastattelussa.