Mikko Tamminen teki listaykkösen Kreikkaan – voitti Rihannan ja Lady Gagan!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen musiikki niitti 2000-luvun alkuvuosina menestystä maailmalla, kun Darude, Bomfunk MC’s ja HIM nousivat listojen kärkikisijoille ympäri maailmaa ja myivät miljoonia. Viime vuosina suomalaiset musiikintekijät ovat puolestaan nousseet suosioon.

Nyt suomalaiset ovat tehneet historiaa Kreikassa. Tuorein suomalainen menestyskappale on Euroviisuissakin aikoinaan kilpailleen kreikkalaisen Helena Paparizoun kappale Baby It’s Over, joka nousi taannoin Kreikan iTunes-listan ykköseksi. Antique-danceyhtyeessä jokunen vuosi sitten menestystä niittäneen kaunottaren kappale on nyt noussut myös maan virallisen singlelistan ykköseksi. Suomalaista käsialaa olevan kappaleen jälkeen listalta löytyvät muiden muassa supertähdet Jennifer Lopez, Rihanna, Shakira ja Lady Gaga.

Helena Paparizoun hittikappaleen takaa löytyvät suomalaiset Mikko Tamminen ja Nalle Ahstedt sekä ruotsalainen Hanne Sørvaag. Suomalaiset olivat Kreikan listaykkösiä myös pari kuukautta sitten, kun Tammisen ja Ahlstedtin Recless-yhtyeelle tekemä kappale Number One oli listaykkösenä. Tammisen käsialaa kuullaan myös Tanskassa, jossa Søs Fengerin kappale Kun et liv on ollut tiiviissä radiosoitossa. Siinä tekijöinä ovat olleet myös artisti itse sekä ruotsalainen Anders Borgius.

Mikko Tamminen ja Apocalyptic 7 on pop

Suomalaisen koneartisti Kimmo ”K-System” Kauppisen hittikappaleen teeman perustalle tehtiin taannoin niin ikään suomalaisin voimin On Top -niminen hittikappale hiphop-tähti Twistan albumille. Aiemmin tässä kuussa Henri ”MGi” Lanzin Fever-kappale oli mukana reggaeton-duo Wisin Y Yandelin uudella Los Vaqueros: El Regreso -albumilla, joka nousi Yhdysvaltojen virallisen albumilistan sijalle kahdeksan.