Mertarannan räjähdyksestä tarttuva MM2011-kisabiisi ”Taivas varjele!”

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään jääkiekon MM-kilpailuissa nähdään pitkästä aikaa todellinen unelmafinaali, kun Suomi ja Ruotsi mittelevät paremmuudestaan ja maailmanmestaruudesta. Kisahuuma on tuottanut myös lukuisia uusia kisabiisejä, joita tänään soitetaan niin kodeissa kuin ravintoloissakin ympäri maata.

Todennäköisesti paras kisojen aikana tehdyistä kappaleista on eilen lauantaina julkaistu Finnish Hockey Mafian feat. Antero Mertaranta – Taivas varjele!, joka sai jo eilisen aikana yli 15.000 kuuntelukertaa. Mertarannan vokaaliosuudet ovat peräisin Mikael Granlundin upean ilmaveivin selostuksesta, joka noteerattiin eilen Yhdysvaltoja myöden. Maalin selostusta kuvailtiin tulivuoren räjähdykseksi.

– Eteläamerikkalaisten jalkapalloselostajien täytyy astua sivuun, koska heidät on virallisesti korvannut maailman upein selostaja. Kuunnelkaa tätä mielipuolista selostusta Mikael Granlundin maalista Venäjää vastaan. Se on kovine konsonantteineen ja pitkine vokaaleineen kuin tulivuori, joka räjähtelee joka puolelle, The Score -verkkojulkaisu hehkutti.

Yleisradio on järjestänyt kisabiisistä myös äänestyksen, jossa suuren suosion saaneen Jare & VilleGallen lisäksi ovat menestyneet myös vanhat suosikit Ihanaa Leijonat Ihanaa, If I Only Knew, Hard Rock Hallelujah, Missä miehet ratsastaa ja tietenkin klassikko Den Glider In.