Amerikkalaislehdissä ihmetellään: ”Suomalaiset juhlivat MM-kultaa alastomana”

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten jääkiekon maailmanmestaruus on noussut luonnollisesti puheenaiheeksi urheilulehdissä ympäri maailmaa. Tällä kertaa erityisesti juhlinnan lieveilmiöt on noteerattu laajasti, sillä nettivideoita tapahtumista on julkaistu lukuisissa medioissa.

Yhdysvalloissa NBC-mediakonsernin Pro Hockey Talk -julkaisu ja Yahoo-nettijätin urheiluosio noteerasivat Suomen kultamitalin, mutta molemmat keskittyivät kultaottelun sijaan kertomaan suomalaisten rajusta juhlimisesta, vaikka poika oli juttua kirjoitettaessa hädin tuskin Kauppatorilla. PHT totesi Pasi Nurmisen kompuroinnin noloksi, mutta totesi että Suomessa osataan juhlia.

Molemmat mediat toteavat jo juttujensa otsikoissa, että suomalaiset juhlivat mestaruutta alastomana. Verkkojulkaisut lainasivat Helsingin Sanomien artikkelia sekä julkaisivat video– ja kuvamateriaalia sunnuntai-illan voitonjuhlista. Kuvien yhteydessä varoitetaan, että kultajuhlien kuvat eivät sovellu katsottavaksi työpaikalla.