Mertarannan ilmaveivi-räjähdyksestä single: ”Vitsi lähti käsistä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parin viime viikon ajan Suomessa on eletty todellista jääkiekkohuumaa, ja jo ennen maailmanmestaruutta ympäri maata soivat monet kisahitit. Niistä suurimpaan suosioon nousi finaalipäivänä Taivas varjele.

Finnish Hockey Mafian esittämän kappaleen vokaaliosuudet ovat peräisin Antero Mertarannan Suomi – Venäjä -ottelun selostuksesta, jossa hän hehkutti harvinaisen voimakkaasti Mikael Granlundin jo legendaariseksi muodostunutta ilmaveiviä. Kappaleen takana on kotimainen konemusiikkiartisti Joonas Hahmo.

– Biisin piti alunperin olla vain nimettömänä tehty vitsi, mutta homma levisi käsistä, Joonas Hahmo kertoo.

Ensin kappale julkaistiin ainoastaan YouTubessa, mutta nyt kappale on saanut oikean levy-yhtiön ja se tullaan julkaisemaan virallisena singlenä Sony Musicin kautta 20. toukokuuta. Kappale on kerännyt YouTubessa jo lähes miljoona katselukertaa. Mertarannan selostusta kuvailtiin äskettäin amerikkalaissivustolla tulivuoren räjähdykseksi.

– Eteläamerikkalaisten jalkapalloselostajien täytyy astua sivuun, koska heidät on virallisesti korvannut maailman upein selostaja. Kuunnelkaa tätä mielipuolista selostusta Mikael Granlundin maalista Venäjää vastaan. Se on kovine konsonantteineen ja pitkine vokaaleineen kuin tulivuori, joka räjähtelee joka puolelle, The Score -verkkojulkaisu hehkutti.