Chorale : Sama tunne

Singlet · Stara.fi

Univiidakko-hitillä vuonna 2005 läpimurtonsa tehnyt suomidancen veteraani Chorale julkaisee nyt uutta materiaalia, kun Sama tunne -single on päätynyt jakeluun. Tuotantotiimi Ahola-Laihanen jatkaa omaksumallaan linjalla, ja tuloksena on soundillisesti 1990-luvun ensimmäiselle puoliskolle sijoittuvaa materiaalia.

Bändille ominainen tiukka eurodancebiitti ei ole ollut trendien aallonharjalla vuosikymmeneen, mutta silti se toimii yllättävän hyvin. Kappaleen vokaalit noudattelevat sekä soundillisesti että melodiallisesti suomalaisen iskelmämusiikin peruskaavaa, mikä tulee esiin erityisesti kohdassa ”Musiikista voimaa saan…” Iskelmällinen vahva melodiallinen anti kuitenkin sopii kappaleeseen ja kertosäe on yllättävän tarttuva.

Soundipuolelle on lainattu Daruden Sandstorm-klassikkoa, mutta se on kuitenkin onneksi jätetty tarpeeksi alas luomaan tanakkaa perustunnelmaa. Kokonaisuutena Choralen Sama tunne yllättää positiivisesti, sillä varsinaisia heikkoja kohtia siitä ei löydy ja energiatasot soundeineen ovat hyvin kohdallaan. Hittiä tästä ei uskalla vielä veikata, mutta paketti on silti kunnossa ja ainakin ysärifanit ovat mielissään.

Pisteet 4/5