Maailmanloppua epäillään rahakkaaksi huijaukseksi – monet lahjoittivat omaisuutensa

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen radioevankelista Harold Camping ennusti jo vuosia sitten, että maailmanloppu olisi tapahtunut viime lauantaina 21. toukokuuta 2011. Eilen ympäri maailmaa pohdittiin tapauksen taustoja. Myös maailmanloppua kirjassaan julistanut Robert Fitzpatrick ihmetteli laskuvirhettä.

Laskuvirhe lieneekin oikea sanavalinta, sillä nyt epäily herkkäuskoisten huijaamisesta ovat kasvaneet nopeasti, sillä kyseessä oli jo toinen pieleen mennyt maailmanlopun ennustus. Monet ihmiset ovat lahjoittaneet omaisuuksiaan Campingin pyörittämälle Family Radio International -mediayritykselle maailmanlopun pelossa.

Fitzpatrick kertoi toimittajille, että myös hän lahjoitti 140.000 dollaria. Rahat ovat kadonneet yhtiöön, joka väittää ostaneensa niillä mainostilaa kampanjalleen. Verottajan mukaan Family Radio sai vuonna 2010 lahjoituksina yhteensä 18,3 miljoonaa dollaria ja sen omaisuus oli vuoden loppuessa 104 miljoonaa dollaria.

Parhaillaan toimittajilta piilotteleva Harold Camping ennusti 1990-luvun alussa, että maailmanloppu tulisi syyskuussa 1994. Niin ei kuitenkaan tapahtunut, joten tuolloin kyseessä oli ilmeisesti jonkinlainen laskuvirhe. Nyt kun sama tapahtui toistamiseen, syytetään jälleen laskuvirhettä. Ehkä kolmas kerta toden sanoo.