Idols ja Big Brother -äänestyksillä tehdään omaisuuksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisissakin televisiokisailuissa on viime vuosina siirrytty yhä enenevässä määrin maksullisten puhelinäänestysten käyttämiseen. Esimerkiksi Idols ja Big Brother -ohjelmissa ääniä annetaan vuosittain huimia määriä, ja jokainen ääni verottaa äänestäjän lompakkoa.

Liikenne- ja viestintäministeriön selvitys mobiilimarkkinoinnista osoittaa, että alalla liikkuvat suuret rahat. Vuodessa mobiiliäänestyksiin käytetään Suomessa miljoonia euroja. Konsulttiyhtiö Idean mukaan summa voi jopa kaksinkertaistua lähivuosina.

Rahat jaetaan yleensä ohjelman televisioyhtiön, operaattorin ja teknisen järjestelmän toimittajan kesken. Suurin osuus jää arvioiden mukaan televisioyhtiölle, Kauppalehti kertoo.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat