Tämä suomalainen siiderimainos oli liikaa – viranomaiset kielsivät

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla raportoidaan tasaisin väliajoin mainoskampanjoista, jotka ovat menneet tavalla tai toisella liian pitkälle. Nyt tuorein tapaus tulee kuitenkin Suomesta, sillä Olvin olutkampanja ei ollut viranomaisten mieleen.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on kieltänyt Olvin siiderimainokset, joissa seikkailee puhuva kettu. Kielto astuu kuitenkin voimaan vasta heinäkuun alussa. Olvi Siiderin televisiomainoksissa esiintyy tietokoneanimaationa toteutettu kettuhahmo, joka puhuttelee ihmisiä, katselee televisiota ja pitelee siideripulloa.

Valvira katsoo, että Olvi Siiderin mainokset, joissa esiintyy puhuva kettu, kohdistuvat alkoholilain vastaisesti alaikäisiin. Lisäksi Valvira katsoo, että mainoksissa luodaan alkoholilain vastaisesti mielikuva siitä, että alkoholin käyttö edistää seksuaalista menestystä.