Kauhea kankkunen 2 – arvostelu

Elokuvat · Stara.fi

Ensimmäinen Kauhea kankkunen -elokuva valittiin taannoin maailmanhistorian parhaaksi komediaksi, joten odotukset jatko-osalle olivat erittäin korkealla. Kauhea kankkunen 2 onnistui lunastamaan lupaukset rimaa hipoen, mutta ei kuitenkaan pettänyt.

Kyseessä on joka tapauksessa puhdasverinen jatko-osa, jonka juonenkäänteet ja hahmot noudattavat jopa häiritsevän paljon esikuvaansa. Tekijätiimi lienee halunnut ottaa varman päälle, sillä minkäänlaisia irtiottoja ei ole käsikirjoituksessa tehty. Jatko-osassa esimerkiksi tarinan hahmot ja koko alkuasetelma ovat samat kuin ensimmäisessä osassa, ja loput juonenkäänteet osaa arvata esikuvan perusteella harmittavan pitkälle. Paikka on kuitenkin tällä kertaa vaihtunut Las Vegasista Bangkokiin ja tiikeri apinaan. Luovaa ehkä sekin.

Elokuvan hahmot seikkailevat ja sikailevat ympäri Bangkokia etsien ryhmän kadonnutta jäsentä. Samalla edellisen yön värikkäät tapahtumat selviävät tapaus tapaukselta. Roolityöt onnistuvat mallikelpoisesti ja erityisesti Alania esittävä Zach Galifianakis loistaa häpeilemättömän tyhmänä peräkamarinpoikana. Tällä kertaa Ken Jeong on aikaisempaa suuremmassa roolissa ja hänen räiskyvä roolihahmons tuo elokuvaan kaivattua vauhtia.

Kokonaisuutena Kauhea kankkunen 2 on hulvaton vauhtipaketti, jossa jo elokuvan nimi takaa viihtymisen. Mikäli tämä elokuva olisi ollut sarjan ensimmäinen osa, olisi se ollut viiden tähden komedia. Nyt copy-pastettamisesta verotetaan kuitenkin yhdellä tähdellä.

Lajityyppi: KomediaOhjaaja: Todd PhillipsPääosissa: Bradley Cooper, Ed Helms, Zack Galifianakis, Justin Bartha, Ken JeongEnsi-ilta: 27.5.2011Kesto: 1h 43 minIkäraja: K 13

Pisteet 4/5