Seksiviestit vakava ongelma teini-ikäisille – katso tämä ennen kuin lähetät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Teini-ikäisten tyttöjen ja poikien seurustelukumppaneilleen lähettämät alastonkuvat ovat nousseet viime vuosina esiin uutena ongelmana, kun kännykkäkamerat ja kuvaviestit ovat yleistyneet nopeasti. Usein tällaiset kuvat leviävät lopulta vääriin käsiin ja jopa internetiin.

Taannoin eurooppalainen tutkimus selvitti, että suomalaisten teinien keskuudessa paljastavien kuvien ottaminen ja lähettäminen on yleisempää kuin muualla. Brittiläisen Beatbully-järjestön tutkimuksessa peräti jo joka viides englantilainen 11 – 17-vuotias oli saanut seksiviestin joko tekstiviestinä tai sähköpostina. Nyt ongelmaan on herätty myös Australiassa, jossa seksiviestejä yritetään ehkäistä valitusvideolla. Siinä syy viesteistä vieritetään asianmukaisesti myös viestien levittäjien niskoille.

Malliesimerkkejä on lukuisia myös julkkismaailmasta, ja heistä tuoreessa muistissa on myös elokuvatähti Vanessa Hudgens, jonka alaikäisenä poikaystävälleen ottamat alastonkuvat aiheuttivat valtavan skandaalin. Vanessa ei siis kuitenkaan ole ongelmansa kanssa yksin. Vastaavissa kuvissa ovat poikaystävilleen poseeranneet myös Ashley Greene, Miley Cyrus ja Rihanna. Supertähdet eivät ole saaneet kuviaan poistettua verkosta, joten sama on mahdotonta myös muille rohkeissa kuvissa poseeraaville.