Fintelligens : Ei tekosyitä

Singlet · Stara.fi

Suomen menestynein hiphop-yhtye Fintelligens julkaisee uuden Täytyy tuntua -albuminsa 15. kesäkuuta. Levyltä on nyt lohkaistu ensimmäisenä singlenä kappale Ei tekosyitä. Tällä kertaa kyseessä on tyylikäs kunnianosoitus vanhalle koulukunnalle.

Kappale tekee ensisekunneistaan saakka kunniaa esimerkiksi Run DMC ja Sugarhill Gangin klassikoille. Erityisesti lehmämänkellot toivat välittömästi hymyn huulille. Biitti on yksinkertaisen toimiva ja rullaa erittäin hyvin.

Fintelligensin materiaalissa on yleensä ollut hyvä boogie, mutta tällä kertaa sanavalinta voisi olla ennemminkin groove. Soul- ja funk-vaikutteet torvineen tuovat nimittäin biisiin todella toimivaa pehmeyttä. Kappaleen bilehenkiset lyriikat sekä Elastisen ja Iso-H:n tuttu flow tuovat rentoon kesäfiilikseen viimeisen niitin.

Kokonaan oma antinsa on kappaleen näyttävällä musiikkivideolla, jossa biisin old school -teema on viety vieläkin pidemmälle ja puvustus ansaitsisi musiikkivideoiden Oscarin.

Pisteet 4/5