FBI-agenteista tuli roskisdyykkareita – yksityisyys vaarassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI on saanut tuoreella päätöksellä lisää toimivaltaa ja samalla myös lisää tutkimuskeinoja. Uusien keinojen joukossa on uutena aiemmin elokuvistakin tuttu roskalaatikoiden sisällön tutkiminen.

Yhdysvalloissa toimivat noin 14.000 FBI-agenttia saavat jatkossa käydä penkomassa ihmisten roskia tutkimusmielessä varsin vapaasti. Samalla he saivat lisää oikeuksia erilaisten tietokantojen tutkimiseen ja sähköisten seurantalaitteiden käyttämiseen ilman tuomioistuimen lupaa. Tähän mennessä tutkimuksiin on pitänyt ensin käynnistää virallinen tutkimus, mutta jatkossa roskia saa kaivaa ilman määriteltyä tarkoitusta.

Asianajajat ovat nyt kritisoineet erityisesti ihmisten roskien tonkimista, sillä heidän mielestään se loukkaa yksityisyyden suojaa, New York Times uutisoi. Samalla uusien oikeuksien väärinkäytölle on entistä suurempi mahdollisuus.