Ruisrockin ohjelma paketissa – katso koko lista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Turun Ruissalossa 8.-10. heinäkuuta juhlittavan Ruisrockin ohjelma on valmis kahdentoista uuden artistin myötä ja aikataulut on julkaistu.

Avajaispäiväksi on kiinnitetty uutena Lama sekä Pelle Miljoona Oy -yhtye toisen albuminsa alkuperäisessä kokoonpanossa, johon kuuluvat Pellen lisäksi Sami Yaffa, Andy McCoy, Tumppi Varonen ja Ari Taskinen. Festivaalin viimeinen ulkomaan kiinnitys on alkuvuonna Hisingen Blues -kakkosalbuminsa julkaissut ruotsalainen retrorockbändi Graveyard.

Perjantaina esiintyvät lisäksi myös CMX, Tuomari Nurmio ja Jarkko Martikainen. Pikkulavalle nousevat viikonlopun aikana myös Olavi Uusivirta, Anssi 8000 & Maria Stereo sekä Paradise Oskar, Mirel Wagner, Felix Zenger ja The Freza.

Turun kulttuuripääkaupunkivuosi näkyy myös Ruisrockissa, kun Pikkulavalla esiintyvät yhdysvaltalainen fakiiri, miekannielijä ja vatsatanssija Betty Bloomerz ja jongleerausesityksiin erikoistunut turkulainen ammattilaisryhmä Circus Duo Nerg & Nivala. Turkulainen nukketeatteriryhmä Kuuma Ankanpoikanen esiintyy eri puolilla festivaalialuetta viikonlopun aikana.

Perjantai 8.7.: The Prodigy (UK), The National (USA), Paramore (USA), Hurts (UK), Primus (USA), Carpark North (DEN), Nekromantix (DEN/USA), Anssi 8000 & Maria Stereo, Circle, CMX, Jarkko Martikainen, Lama, Kotiteollisuus, Pariisin Kevät, Pelle Miljoona Oy

Lauantai 9.7.: Bullet For My Valentine (UK), Elbow (UK), Anna Calvi (UK), Bring Me The Horizon (UK), Sabaton (SWE), bob hund (SWE), Apulanta, Felix Zenger, Happoradio, Jare & VilleGalle, Jukka Poika & Sound Explosion Band, Mirel Wagner, Paradise Oskar, Pertti Kurikan Nimipäivät, PMMP, Raappana & Sound Explosion Band, Rubik, Scandinavian Music Group, Stam1na, Sweatmaster, Uusi Fantasia, Von Hertzen Brothers

Sunnuntai 10.7.: Manu Chao La Ventura (FRA), Fleet Foxes (USA), Robyn (SWE), Isobel Campbell & Mark Lanegan (UK/USA), Graveyard (SWE), Amorphis, Jätkäjätkät, Jenni Vartiainen, Kaija Koo, Magenta Skycode, Michael Monroe, Olavi Uusivirta, Paleface, The Capital Beat, The Freza, Tuomari Nurmio