YouTuben suosituin video poistettiin – miljoonat hämmästelevät tapahtunutta

Viihdeuutiset · Stara.fi

13-vuotias teinityttö Rebecca Black on noussut yllättäen valtavaan suosioon, kun hänen Friday-kappaleensa on saanut suoranaisen kulttisuosion erityisesti Yhdysvalloissa. Biisi on nimetty ”maailman huonoimmaksi biisiksi”, mutta samaan aikaan sitä kehuttiin nerokkaaksi.

Kyseinen video on katsottu YouTubessa satoja miljoonia kertoja, eli se on noussut YouTubessa ylivoimaisesti vuoden katsotuimmaksi. Nyt miljoonat fanit ovat kuitenkin tyrmistyneet, kun video on yllättäen poistettu palvelusta. Vielä erikoisemmaksi tapauksen tekee se, että YouTube ilmoittaa poistamisen syyksi ”Rebecca Blackin tekijänoikeusvaatimuksen”. Poistamisen taustalla epäillään olevan riita kappaleen oikeuksista.

Rebecca Blackistä on puhuttu ajoittain esimerkiksi Twitterissä jopa enemmän kuin Japanin tsunamista. Suurin osa kommenteista on tosin ollut negatiivisia. Supertähdeksi kirjaimellisesti yhdessä yössä noussut teinisensaatio olisi monien mielestä voinut vaipua unholaan, mutta nyt hän on ilmoittanut uransa jatkumisesta. Verkossa hänen alla olevaa Twitter-viestiään on pidetty selvänä merkkinä maailmanlopusta.

Rebecca Black vahvisti jo aiemmin blogissaan olevansa työstämässä toista kappaletta. Hittikappaleen kirjoitti hollywoodilainen yhtiö Ark Music Factory, jolle Blackin perhe maksoi siitä 1.500 dollaria.