Homotutka on tosiasia: ”Kasvot paljastavat seksuaalisen suuntautumisen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmisiiin sisäänrakennetun homotutkan olemassaolosta on huhuttu jo pitkään, mutta nyt myös Toronton yliopiston tutkimus on vahvistanut sellaisen olemassaolon. Erityisesti naisilla on nimittäin kyky kertoa miehen seksuaalinen suuntautuminen jo tämän kasvojen perusteella.

Tiedemiehet ovat nyt vahvistaneet, että naiset osaavat kertoa miehen suuntautumisesta vain vilkaisemalla miehen kasvoja. Testien mukaan naisen biologinen homotutka toimii luotettavimmin silloin kun nainen on romanttisimmillaan tai hedelmällisimmillään.

Tutkan toiminta on tutkijoiden mukaan yhteydessä naisten sisäänrakennettuun lisääntymistarpeeseen. Testi suoritettiin 40 heteronaiselle, joille kullekin esitettiin kuvat 80 miehen kasvoista. Kaikilla miehillä oli samanlainen ilme, ja naisten tuli osoittaa kuvista homomiehet. Vastaava tutkimus tehtiin myös naisten kuvilla, mutta niissä homotutka ei toiminut yhtä hyvin kuin miesten kuvissa.