Kalajoen Juhannus veti 44 000 juhlijaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kalajoen Juhannus sai toivottaa viikonloppuna tervetulleeksi massiivisen 44.000 hengen juhlayleisön ja kasvatti näin ollen yleisömääräänsä viime vuodesta parilla tuhannella.

Ohjelmiston vetonauloina toimivat muiden muassa 1990-luvun danceakti E-Rotic, Apulanta, Petri Nygård ja Klamydia. Fintelligens heitti festivaalin avaustahdit täydelle festivaalikentälle. Aurinko helli tapahtumaa lauantaina, mutta avauspäivä torstai sekä juhannusaatto olivat sateisempia. Juhannustunnelma oli silti huipussaan.

– Petri Nygård vastasi kiistatta Kalajoen Juhannusviikonlopun huikeimmasta show’sta, kertoo festivaalin ohjelmasta vastannut Petri Ekman.

Kalajoella on juhannusjuhlia vietetty jo 1930-luvulta lähtien. Sen luonnonkaunis alue ja palvelut houkuttelevat matkailijoita läpi kesäkauden. Kalajoen Hiekkäsärkkien 3,5 kilometrin pituinen hiekkaranta, mökkikylä, kylpylä, vesipuisto Jukupark sekä golfkenttä takaavat kotimaan matkailijoille idyllisen ja monipuolisen loman.