SK: Pori Jazz raivostui Petri Nygårdin keikasta: ”Ei tippaakaan linjan mukainen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pori Jazz -tapahtuman ohjelmisto on keventynyt huomattavasti viidentoista vuoden aikana. Kaikki artistit eivät kuitenkaan vieläkään tapahtumalle kelpaa, ja nyt Satakunnan Kansa -lehden mukaan onkin syntynyt poikkeuksellinen kiista Pori Jazzin ja paikallisen yrittäjän kesken.

Kiistan osapuolena on Hole In One Pub, joka sijaitsee aivan festarikadun liepeillä. Tänä kesänä ravintolassa esiintyy Pori Jazzien aikaan kohuttu suomalaisräppäri Petri Nygård. Pori Jazz kuitenkin katsoo, että ravintola pyrkii hankkimaan perusteetonta hyötyä festivaalin siivellä.

– Me otamme koko riskin ja kyse on meidän tontilla nokkimisesta. Tämä on erittäin kiusallista meidän kannalta, sillä esiintyjä ei ole tippaakaan jazzin linjan mukainen, Pori Jazzin toimitusjohtaja Katja Leppäkoski vuodatti Satakunnan Kansa -lehdelle.

Nyt tapauksesta on noussut kohua myös verkossa, jossa muiden muassa ihmetellään millä oikeudella Pori Jazz -festivaali kuvittelee olevansa oikeutettu estämään muiden yrittäjien järjestämät keikat festivaalin aikana. Tilannetta on myös verrattu siihen, että esimerkiksi Turun DBTL yrittäisi kieltää vääriksi katsomiensa bändien esiintymiset Turun keskustassa festivaalin aikana.