Ruisrock jyrähtää käyntiin – tässä päivän esiintyjät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään Turun Ruissalossa jyrähtää käyntiin Ruisrock, yksi kesän merkittävimmistä festivaaleista. Illan ylivoimaisesti odotetuin esiintyjä on konemusiikin englantilainen legenda The Prodigy, joka ei ole liiemmälti Suomessa keikkaillut.

Muita illan odotettuja esiintyjiä ovat englantilainen Hurts sekä amerikkalaiset Paramore, The National ja Primus. Omat massiiviset fanijoukkonsa paikalle on tänään vetämässä myös tanskalainen Carpark North. Perjantain kotimaisista tähdistä lauteille nousevat muiden muassa Jarkko Martikainen, Lama, Kotiteollisuus, Pariisin Kevät ja Pelle Miljoona Oy.

Turun kulttuuripääkaupunkivuosi näkyy myös Ruisrockissa, kun Pikkulavalla esiintyvät viikonloppuna yhdysvaltalainen fakiiri, miekannielijä ja vatsatanssija Betty Bloomerz ja jongleerausesityksiin erikoistunut turkulainen ammattilaisryhmä Circus Duo Nerg & Nivala. Turkulainen nukketeatteriryhmä Kuuma Ankanpoikanen esiintyy eri puolilla festivaalialuetta viikonlopun aikana.