Sustain : Famous

Singlet · Stara.fi

Kotimaiselle hiphop-rintamalle on kovasti tulijoita, mutta viime aikoina suuri osa levyttäneistäkin artisteista on ollut korkeintaan keskinkertaista huttua. Eräs lupaavimmista tulokkaista on Sustain, jonka Famous ja Huolet -kappaleet ovat niittäneet jo suosiota verkossa.

Viime viikonloppuna Pipefest-tapahtumassa esiintynyt vuonna 2007 perustettu Sustain on tehnyt jonkin verran muitakin keikkoja kevään ja kesän aikana. Cielin, Velin ja Camouflaugen muodostaman yhtyeen viime vuonna julkaistu single Famous on yksi lupaavimmista kotimaisista hiphop-raidoista pitkiin aikoihin.

Famous-kappale on heti ensisekunneista alkaen tyylikkään energistä paahtoa. Suomen ja englannin sekoittaminen lyriikoissa on jo tuttua, mutta nyt sekin tuntuu onnistuvan tyylillä. Kappaleen hittikoukku löytyy kuitenkin yksinkertaisesta synasoundista, joka vilahtelee taustalla koko kappaleen ajan.

Suomenkielinen flow on mainiota ja pesee mennen tullet monet edellä mainituista uusista tulokkaista. Englanninkielisen kertosäkeen alkaessa polvi alkaa väkisinkin nousta, sillä kokonaisuus on ilmiselvää hittimateriaalia. Biisin loppuosan nostatus tuo tunnelmaan vielä hauskan lisän ja toimii myös tanssilattialla.

Biisissä on toki edelleen havaittavissa hienoista demosoundia, koska sille ei ilmeisesti ole tehty varsinaista masterointia. Erityisesti sen huomaa muutamissa vokaaliosuuksissa. Tämä soundien raffius ei kuitenkaan haittaa kokonaisuutta, sillä säröjen alta löytyy hieno kappale, joka lupaa hyvää yhtyeen tulevaisuudelle. Jatkossa bändin materiaalia pitää saada myös suuren yleisön korviin, ja menestys on taattu. Sustainin nimi kannattaa laittaa korvan taakse.

Pisteet 4/5

Uusimmat