Maroon 5 -tähti: ”American Idol v**uttaa!”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Yhdyvaltalainen rock-yhtye Maroon 5 tunnetaan lukuisista hittikappaleistaan. Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat This Love, She Will Be Loved ja Misery. Grammy-palkitun yhtyeen keulahahmo ja laulaja Adam Levine työskenteli ennen muusikon uraansa tarjoilijana.

Nyt 32-vuotias Levine kertoi olevansa korviaan myöten täynnä American Idol -ohjelmaa. The Voice -laulukilpailun tuomarina esiintyvä Levine kertoi, ettei siedä sitä, että ohjelma yrittää piilotella kilpailijoiden seksuaalista suuntautumista.

– Minua on aina v**tuttanut American Idol. Ohjelma yrittää peitellä esimerkiksi homoseksuaaleja kilpailijoitaan. Haloo, eikö muka voi olla julkisesti homo? Naurettavaa, Levine kertoi Out-lehdelle.

Vuoden 2009 American Idol -kilpailija Adam Lambert kertoi taannoin Rolling Stone -lehdelle, ettei uskaltanut astua kaapista ulos kilpailun aikana. Avoimesti homoseksuaalisuutensa kilpailun jälkeen myöntänyt Lambert kertoi huomanneensa ohjelman yrittävän peitellä hänen seksuaalista suuntautumistaan.

– Kilpailu oli vaikeaa aikaa minulle, koska en pystynyt olemaan oma itseni. Jos olet Idol-kilpailija, et saa antaa yksilöllisesti haastatteluja. En saanut puhua ja hiljennetyt tunteeni möyrivät sisälläni, Lambert paljasti haastattelussa.

Adam Lambert nousi kuuluisuuteen sijoituttuaan toiseksi suositussa American Idol -kilpailussa vuonna 2009. 28-vuotias laulaja julkaisi debyyttialbuminsa pian ohjelman jälkeen loppuvuodesta 2009. Albumi nousi Billboard 200 -listan sijalle 3. Yli 25 viikkoa Suomen albumilistoilla viihtynyt Lambert on tullut tunnetuksi erityisesti hittisingleistään Whataya Want From Me, If I Had You ja debyyttialbumin nimikkokappaleesta For Your Entertainment.