Weirdness : Rain Falls On Me

Singlet · Stara.fi

Vokaalitrance eli kulta-aikaansa 2000-luvun ensimmäisten viiden vuoden aikana, minkä jälkeen genressä ei ole tapahtunut kovinkaan suuria muutoksia. Nyt suomalainen Weirdness-yhtye on kuitenkin julkaissut Rain Falls On Me -singlen.

Takavuosina kotimaisissa klubeissa jonkin verran soineen Weirdnessin tuore single on tyylipuhdasta ja kaunista vokaalitrancea, joka julkaistaan Daruden perustaman levy-yhtiön kautta. Singlellä ovat myös mukana Daruden ja Randy Boyerin remiksit kappaleesta.

Kappaleen vokaaliosuuksista vastaa Amy Hamblin, jonka eteerinen ääni vakuuttaa heti ensikuulemalta. Pehmeän samettinen ääni ei kuitenkaan yksin saa kappaletta toimivaksi. Vokaaleihin olisi toivonut tanakampaa melodiakoukkua, sillä nyt kokonaisuus jää niiden osalta hieman turhan vaisuksi. Erityisesti kertosäkeestä puuttuu voimaa.

Upeasti rakennettu ja hyvin rullaava soundipuoli sen sijaan korjaa puutteita, joskaan lopputulos ei nouse varmaksi hittiraidaksi. Näin ollen myös jopa kappaleen intrumental-versio toimisi mukavasti. Kelpo materiaalia se kuitenkin on ja antaa luvan odottaa mielenkiintoista tulevaa materiaalia. Randy Boyerin hard house -näkemyksessa munaa on taas yllin kyllin, ja se onkin aivan selvä polvennostattaja klubeilla. Myös remixin pitkä nousu breikistä on todella toimiva. Daruden versio kallistuu hieman samaan suuntaan, mutta menee jo liian dubiksi, vaikka mukana on myös varsinainen dub.

Pisteet 3/5