Tämä kaupunki on autoilijan painajainen

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Meksikon pääkaupunki Mexico City on tutkimusten mukaan maailman pahin kaupunki autoilla. Time-lehti kertoo IBM-yhtiön tuoreesta selvityksestä, jossa tutkittiin autoilun eri osa-alueita maailman eri suurkaupungeissa.

Tutkittavana olivat matka-ajat, polttoaineiden hinnat ja autoilijoiden stressitasot. Kun tulokset näistä muuttujista laskettiin yhteen, nousi ykköseksi Mexico City. Se sai yhteensä 108 pistettä. Palkintopallille nousi lisäksi kaksi kiinalaista kaupunkia, sillä jaetulla kakkossijalla ovat 95 pistettä saaneet Kiinan Shenzhen ja Peking.

Kenian pääkaupunki Nairobi on neljäs 88 pisteellä ja Etelä-Afrikan Johannesburg viides 83 pisteellä. New York City löytyy listan sijalta 15. Los Angeles on vasta sijalla 12, mutta se on kuitenkin samalla Yhdysvaltojen listaykkönen.