Sisäministeri Päivi Räsäsen nettisensuuripuheet järkyttävät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sisäministeri Päivi Räsänen on aiheuttanut tänään kovasti kritiikkiä puheillaan nettisensuurin laajentamisesta. Keskusrikospoliisin laatima verkkosivujen estolista on jo aiemmin osoittautunut suoranaiseksi flopiksi, sillä lain vastainen lista on aiheuttanut kansainvälisiä selkkauksia ja kyseenalaista mainetta Suomelle.

Nyt Piraattipuolue on ilmoittanut tuomitsevansa ankarasti sisäministeri Päivi Räsäsen puheet nettisensuurin laajentamisesta. Räsänen on mediassa kaavaillut nettisivujen estolistan laajentamista myös huumausaine- ja asekauppaa käyville salatuille sivuille kuultuaan tällaisten olemassaolosta lehdistöltä.

– Vaikuttaa siltä, että suomalaisen nettifiltterin tosiasiallinen tarkoitus ei ollut lastensuojelu, vaan yleispätevän ja alati laajenevan sensuurimekanismin pystyttäminen, kommentoi Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi.

Puolueen mukaan Räsäsen lausunto ontuu myös siksi, että mediassa puhuttujen salattujen sivujen näkymistä ei oikeasti voida estää millään tavoin ilman, että nykymuotoinen Internet lopetetaan.

– Sivustojen salauksessa käytetään samoja työkaluja, joita myös poliittisesti vainotut ihmisoikeusaktivistit ympäri maailmaa käyttävät. Ne on laadittu juuri sellaisiksi, että hallitusten olisi vaikeaa tai jopa mahdotonta ottaa selville käyttäjien henkilöllisyyksiä, muistuttaa Piraattinuorten varapuheenjohtaja Joonas Mäkinen.