IMDb paljasti oikean iän – näyttelijä vaatii miljoonakorvauksia

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Hollywoodissa ikääntyminen on monille tähdille arka asia ja vanhentumisen merkkejä yritetään peitellä esimerkiksi kauneusleikkauksilla. Nyt eräs näyttelijätär on ottanut kovemmat otteet käyttöön taistelussaan ikääntymistä vastaan.

Nimettömäksi jäävän näyttelijättären kerrottiin vaativan miljoona dollaria korvausta IMDb-sivustolta. Arvostettu sivusto nimittäin ilmoitti näyttelijättären oikean iän internetissä. The Warp -sivuston mukaan näyttelijätär pelkää nyt, että hänen paljastettu ikänsä vähentää hänen roolitarjouksia.

– Jos jonkun viihdebisneksessä aloittelevan katsotaan olevan ”liian vanha”, hänen on lähes mahdotonta saada työtarjouksia, lakisyytteessä kirjoitettiin The Warp -sivuston mukaan.

Naisnäyttelijän nimeä ei ole paljastettu, mutta hänen ikänsä tiedetään lähenevän 40 vuotta. Oikean iän paljastumisen myötä selvisi, että näyttelijätär on huomattavasti vanhempi kuin miltä hän näyttää ulkoisesti.

Amazon-sivuston omistama IMDb-tietokanta on joutunut aiemminkin samantyyppisiin ongelmiin. Esimerkiksi taannoin eräs ohjaaja valitti julkisesti sivuston ilmoittaneen hänen ikänsä väärin. Myös ohjaajan henkilökohtainen sähköpostiosoite oltiin julkaistu sivustolla ilman lupaa. Screen Actors Guild -järjestö on aiemmin pyytänyt, ettei kyseinen sivusto julkaisisi aloittelevien ja tuntemattomien näyttelijöiden ikiä profiileissaan.