Oma päätös vei Steve Jobsin hengen? Katui vitkutteluaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman parhaaksi toimitusjohtajaksi nimetty Apple-yhtiön Steve Jobs menehtyi äskettäin haimasyöpään. Alunperin syöpä todettiin jo vuonna 2004, mutta sittemmin hänen oletettiin jo parantuneen leikkaushoidon myötä. Nyt Jobsin elämäkerran kirjoittaja on paljastanut uusia seikkoja.

Elämäkerran kirjoittajan Walter Isaacson mukaan Steve Jobs katui kovasti sitä, että hän siirsi aikoinaan omasta tahdostaan syöpäleikkaustaan peräti yhdeksän kuukauden ajan. Syynä vitkutteluun oli se, että Jobs halusi kokeilla vaihtoehtoisia itämaisia hoitomuotoja syövän taltuttamiseksi, Daily Mail raportoi.

– Kysyin häneltä miksi hän ei mennyt leikkaukseen. Hän kertoi, että ei halunnut että hänen ruumiinsa avataan. Hän ei halunnut tulla loukatuksi sillä tavoin, Walter Isaacson kertoi.

Isaacson kertoi Jobsin ymmärtäneen elämänsä loppuaikoina, että päätös leikkaushoidon siirtämisestä oli virheellinen ja että se mahdollisesti edesauttoi hänen syöpänsä leviämistä. Asiantuntijoiden mukaan Jobs voisi olla edelleen elossa, mikäli hän olisi jättänyt itämaiset hoidot kokeilematta ja mennyt suoraan leikkaukseen. Walter Isaacson haastatteli Jobsia elämäkertaa varten yli 40 eri kertaa. Tänä viikonloppuna Isaacson nähdään Yhdysvalloissa 60 Minutes -ohjelman haastattelussa, jossa hän on luvannut kertoa lisää kirjansa maineikkaasta esikuvasta.