Huippusuosittu poikabändi ilmoitti hajoavansa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmalla poikabändien kulta-aika osui 1990-luvun toiselle puoliskolle, jolloin sekä Suomessa että maailmalla oli lukemattomia menestyviä yhtyeitä. Niistä esimerkiksi Take That, Backstreet Boys ja New Kids On The Block ovat yrittäneet nousta listoille yhä edelleen.

Nyt yksi on kuitenkin joukosta poissa, sillä irlantilainen poikabändi Westlife kertoi jättävänsä yhtyeen ensi vuonna. Vuonna 1998 perustettu yhtye aikoo nimittäin hajota Greatest Hits -kiertueensa jälkeen. Äskettäin jopa huhuttiin, että bändin entinen jäsen Brian McFadden liittyisi takaisin yhtyeeseen.

– Ilmoitamme tänään, että kiertueemme ja kokoelmalevymme jälkeen jatkamme eri suuntiin. Päätöksemme oli sovinnollinen. Haluamme etsiä uusia haasteita, yhtye ilmoitti Female First -sivuston mukaan.

Westlife on myynyt maailmanlaajuisesti 44 miljoonaa albumia. Bändin menestys hiipui jo vuosi sitten, mutta samalla se avasi mahdollisuuden tähtiensä soolourille. Yksi yhtyeen seuratuimpia tähtiä on ollut Brian McFadden, joka jätti bändin vuonna 2004.

Westlifen perusti Britannian X Factor -tuomaristostakin tuttu manageri Louis Walsh. Yhtye sai taannoin paljon julkisuutta toimiessaan Backstreet Boys -poikabändin lämmittelijänä. Westlifeen kuuluu Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily ja Shane Filan. Laulaja Mark Feehily tuli vuonna 2005 kaapista ja kertoi olevansa homoseksuaali. Maailmanlaajuisesti menestyneen yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat Flying Without Wings, Tonight, You Raise Me Up, Mandy ja Something Right.