Stara Westlife

Viihdeuutiset

Westlife hajosi rajuihin riitoihin, kateuteen ja rahaan

Moni muistaa vielä huippusuositun irlantilaisen poikabändin Westlifen, joka hajosi viime vuonna. X Factor -tuomari Louis Walshin kasaama bändi muistetaan monista hiteistään, kuten If I Let You Go, Flying Without Wings ja Fool Again.

Komistukset eivät ole olleet viime vuosina hyvissä väleissä, ja nyt Westlifen hajoamisen syyt ovat alkaneet selvitä. Ongelmana on ollut muun muassa raha, sillä Nicky Byrne ei voinut sietää sitä, kun bänditoveri Kian Egan sai 100.000 punnan palkkion voitettuaan I’m A Celebrity… Get Me Out Of Here! -realitysarjan kilpailun.

Mies kuittasi itse vain 60.000 puntaa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan osallistumisesta. Lisäksi yhtyetoverit Mark Feehily ja vararikkoon joutunut Shane Filan ovat molemmat tulossa markkinoille soololevyllään, ja aikovat lähipiirin mukaan kilpailla toisiaan vastaan menestyksestä. Molemmat aikovat olla menestyneimpiä ex-poikabändistä ponnistaneita artisteja.

– He eivät puhu lähestulkoon ollenkaan toisilleen. Kaikki yrittävät olla porukan ykkösiä. Nicky oli vihainen heidän palkkioeroistaan, koska se luo sairaalloista kilpailua bändiläisten välille – hän miettii, miksi Kian on arvokkaampi kuin hän, kertoi lähde Daily Mail -lehdelle.

– Bändin hajoamisen jälkeen poikien välillä on ollut pahaa verta. Mark toivoo olevansa ensi vuoden uusi kova juttu, ja jos se tarkoittaa sitä, että Shanen ura kärsii, hän antaa sen tapahtua.

Kun Westlife ilmoitti vuonna 2011 laittavansa pillit pussiin, bändin luoja Louis Walsh kertoi, että kyse oli poikien omasta päätöksestä. Yhtye perustettiin vuonna 1998, ja siihen kuului alun perin myös laulaja Bryan McFadden, joka lähti bändistä soolouralle vuonna 2004. Mies kertoi tuolloin alkuperäiseksi syyksi sen, että halusi viettää aikaa perheensä kanssa. Oman levyn julkaisu paljasti kuitenkin todellisen välien kylmenemisen entiseen yhtyeeseen.

Viihdeuutiset

Poikabändin mainoslehtinen pelasti fanin hengen?

Irlantilainen Westlife tunnetaan eräänä 2000-luvun menestyksekkäimmistä poikabändeistä. Yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti yli 45 miljoonaa levyä. Keväällä Westlife kiersi maailmaa Farewell-kiertueellaan, jonka jälkeen bändi lopetti musiikillisen uransa.

Westside auttoi 15-vuotiasta fania viime keväänä yllättävällä tavalla. Iso-Britannian Norwichissä asuva ja anonyyminä pysyttelevä tyttö oli tulossa ystävänsä kanssa kotiin poikabändin keikalta 22. toukokuuta, kun hänen kimppuun hyökkäsi heroiinin vaikutuksen alaisena ollut Stephen William. Mies sohi häntä keittiöveitsellä, mutta tyttö onnistui torjumaan pahimmat iskut suojaamalla itseään Westlifen konsertin ohjelmavihkosella.

Hyökkääjä vei tytön laukun, joka sisälsi vain pullon colaa ja meikkejä. Haavoittunut tyttö toimitettiin sairaalaan, ja hänen tunnistama Williams pidätettiin myöhemmin. Miehen puolustusasianajaja kertoi hänen kärsivän kuntoa heikentävästä ja suurta kipua aiheuttavasta sairaudesta johon hän hakee helpostusta kiellettyjen huumeiden avulla.

Westlife-poikabändi perustettiin vuonna 1998. Yhtyeeseen kuuluvat Shane Filan, Mark Feehily, Kian Egan, Nicky Byrne ja Brian McFadden. McFadden oli osa yhtyettä vuoteen 2004 asti, jolloin lähti soolouralle. Poikabändin kuuluisimpiin hitteihin lukeutuvat Uptown Girl, Flying Without Wings, Fool Again ja When You’re Looking Like That. Bändin menestyksen takana on musiikkimoguli Simon Cowell, joka antoi yhtyeelle ensimmäisen levytyssopimuksen.

Viihdeuutiset

Poikabändin komistus vararikossa: Velat 23 miljoonaa euroa!

Irlantilainen Westlife tunnetaan eräänä 2000-luvun menestyksekkäimmistä poikabändeistä. Yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti yli 45 miljoonaa levyä. Westlife kiertää tällä hetkellä maailmaa Farewell-kiertueellaan, jonka jälkeen bändi lopettaa musiikillisen uransa.

Nyt poikabändin komistuksen Shane Filanin kerrotaan joutuneen vararikkoon. Filan on jo jonkin aikaa yrittänyt nousta suuresta velka-ahdingostaan tuloksetta. Miehen velkojen kerrotaan nousseen 18 miljoonaan puntaan eli 23 miljoonaan euroon.

– Olen työskennellyt kauan ja hartaasti, että maksaisin velkani takaisin. Olen murtunut tilanteesta, kertoo Shane Filan The Sun -sivustolle.

32-vuotias irlantilaistähti joutui taannoin myymään Aston Martin -autonsa 332.000 punnalla eli 430.000 eurolla. Uupunut Filan nähdään muiden bändin poikien kanssa Westlifen jäähyväiskiertueella, josta mies saanee rahoitusta vaikeaan tilanteeseensa. Filan aikoo lähteä yhtyeen lopettamisen jälkeen soolouralle.

Westlife-poikabändi perustettiin vuonna 1998. Yhtyeeseen kuuluvat Shane Filan, Mark Feehily, Kian Egan, Nicky Byrne ja Brian McFadden. McFadden oli osa yhtyettä vuoteen 2004 asti, jolloin lähti soolouralle. Poikabändin kuuluisimpiin hitteihin lukeutuvat Uptown Girl, Flying Without Wings, Fool Again ja When You’re Looking Like That. Bändin menestyksen takana on musiikkimoguli Simon Cowell, joka antoi yhtyeelle ensimmäisen levytyssopimuksen.

Viihdeuutiset

Poikabändin tähti jätti poikaystävänsä – homosuhde kariutui

Supersuosittu irlantilainen poikabändi Westlife hajoaa ensi vuonna Greatest Hits -kiertueensa jälkeen. Vuonna 1998 perustettu yhtye on yksi maailman suosituimmista poikabändeistä, sillä yhtye on myynyt noin 44 miljoonaa albumia. Jäähyväiskiertueen viimeinen esitys nähdään tänä keväänä.

Yksi yhtyeen laulajista on Mark Feehily, joka tuli vuonna 2005 kaapista homoseksuaalina. Nyt 31-vuotias popkomistus ilmoitti eroavansa pitkäaikaisesta poikaystävästään Kevin McDaidista. Ero on tullut yllätyksenä, sillä vielä viime vuonna poikapari haaveili avioliitosta.

– Minä ja Kevin emme ole enää yhdessä. Meillä oli upeat seitsemän vuotta ja olemme molemmat kiitollisia siitä tuesta ja rakkaudesta, jota olemme saaneet alusta asti, Feehily kirjoitti Twitter-blogissaan.

Feehily paljasti aikoinaan homoutensa The Sun -lehden haastattelussa. Poppari kertoi huomanneensa seksuaalisen suuntautumisensa noin 14 vuoden ikäisenä. Ennen kaapista tuloaan Feehily ei puhunut julkisuudessa lainkaan yksityiselämästään.

Westlifen perusti Britannian X Factor -tuomaristostakin tuttu manageri Louis Walsh. Yhtye sai taannoin paljon julkisuutta toimiessaan Backstreet Boys -poikabändin lämmittelijänä. Westlifeen kuuluu Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily ja Shane Filan. Laulaja Mark Feehily tuli vuonna 2005 kaapista ja kertoi olevansa homoseksuaali. Maailmanlaajuisesti menestyneen yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat Flying Without Wings, Tonight, You Raise Me Up, Mandy ja Something Right.

Viihdeuutiset

Huippusuosittu poikabändi ilmoitti hajoavansa

Maailmalla poikabändien kulta-aika osui 1990-luvun toiselle puoliskolle, jolloin sekä Suomessa että maailmalla oli lukemattomia menestyviä yhtyeitä. Niistä esimerkiksi Take That, Backstreet Boys ja New Kids On The Block ovat yrittäneet nousta listoille yhä edelleen.

Nyt yksi on kuitenkin joukosta poissa, sillä irlantilainen poikabändi Westlife kertoi jättävänsä yhtyeen ensi vuonna. Vuonna 1998 perustettu yhtye aikoo nimittäin hajota Greatest Hits -kiertueensa jälkeen. Äskettäin jopa huhuttiin, että bändin entinen jäsen Brian McFadden liittyisi takaisin yhtyeeseen.

– Ilmoitamme tänään, että kiertueemme ja kokoelmalevymme jälkeen jatkamme eri suuntiin. Päätöksemme oli sovinnollinen. Haluamme etsiä uusia haasteita, yhtye ilmoitti Female First -sivuston mukaan.

Westlife on myynyt maailmanlaajuisesti 44 miljoonaa albumia. Bändin menestys hiipui jo vuosi sitten, mutta samalla se avasi mahdollisuuden tähtiensä soolourille. Yksi yhtyeen seuratuimpia tähtiä on ollut Brian McFadden, joka jätti bändin vuonna 2004.

Westlifen perusti Britannian X Factor -tuomaristostakin tuttu manageri Louis Walsh. Yhtye sai taannoin paljon julkisuutta toimiessaan Backstreet Boys -poikabändin lämmittelijänä. Westlifeen kuuluu Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily ja Shane Filan. Laulaja Mark Feehily tuli vuonna 2005 kaapista ja kertoi olevansa homoseksuaali. Maailmanlaajuisesti menestyneen yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat Flying Without Wings, Tonight, You Raise Me Up, Mandy ja Something Right.

Viihdeuutiset

Poikabändin tähti: ”Meitä voisi nimittää alkoholisteiksi”

Supersuosittu irlantilainen poikabändi Westlife on pysynyt varsin hyvin poissa kohu-uutisista ja ongelmista. Ainoana kohuna voisi todeta Brian McFaddenin poistumisen bändistä kuusi vuotta sitten. Suosio ei kuitenkaan lopahtanut, vaan jäljelle jäänyt ryhmä jatkoi musiikintekoaan, onnistuen tekemään vielä uusiakin hittejä.

Yhtyeen rauhallinen julkisivu ei kiinnostane paljoa paparazzeja, ja yhtyeen Kian Egan naureskeli Daily Mail -julkaisulle tilanteen sopivan heille mainiosti. Mies kertoo muiden muassa viettäneensä kollegansa Mark Feehilyn kanssa monen päivän juomaputkia.

– Viinankäyttö on joskus sellaista, että meitä voisi nimittää alkoholisteiksi. On olemassa kuitenkin eräs sääntö, josta ei poiketa. Viina on viinaa ja irlantilaiset osaavat kyllä juoda sitä, mutta huumeita emme käytä, emmekä edes kokeile. Jos olemme juhlissa, joissa niihin sekaannutaan, niin me lähdemme välittömästi. Meistä kukaan ei halua olla mukana sellaisessa, Egan kertoi Daily Mail –julkaisulle.

Westlife on irlantilainen, vuonna 1998 perustettu nelihenkinen pop-yhtye. Vuosina 1998-2005 Westlife levytti kolmetoista listaykköstä Isossa-Britanniassa, mikä on neljänneksi eniten Ison-Britannian musiikkihistoriassa Elvis Presleyn, The Beatlesin ja Cliff Richardin jälkeen. Yhtye on myös ainut, jonka kaikki seitsemän ensimmäistä singleä ovat menneet suoraan listaykkösiksi maassa. Westlife on myynyt maailmanlaajuisesti yli 40 miljoonaa albumia ja heillä on seitsemän moninkertaista platinaa ansainnutta albumia.

Haastattelut

Westlife

Irlantilainen poikabändi Westlife julkaisi juuri uuden Back Home -albuminsa. Yhtye uskoo popmusiikkin valloittavan jälleen hittilistat. Stara tapasi Westlifen Kian Eganin Lontoossa.

Kian on hilpeällä tuulella. Poikabändi Westlifen puheliain jäsen istahtaa hotellihuoneen nojatuoliin. Hän laittaa mukanaan tuomansa cola-tölkin viereensä lattialle. Egan hymyilee ystävällisesti ja alkaa puhua oma-aloitteisesti bändinsä uudesta albumista Back Home. Hän on silminnähden innoissaan levystä.

Back Home on Westlifen paras albumi viiteen vuoteen. Kaksi edellistä albumiamme Allow Us To Be Frank ja The Love Album olivat tavallaan välitöitä, koska ne koostuivat pelkästään meidän laulamista versioista muiden artistien vanhoista hiteistä. Back Homella on yhdeksän alkuperäistä laulua, Egan toteaa ylpeästi ja kurottautuu juotava-tölkkiään kohti.

Back Home -albumin ensimmäisenä singlenä julkaistu Home oli alunperin laulaja Michael Bublén debyyttihitti. Se oli Britannian soitetuimpia radiohittejä kesällä 2005. Albumin alkuperäislaulut ovat ruotsalaisten, englantilaisten ja irlantilaisten ammattilaulunkirjoittajien ja -tuottajien kuten Ramin, Per Magnussonin ja Steve Macin tuotantoa.

– Vaikka albumilla on aikaisemmilta levyiltämme tuttua Westlife-tunnelma, soundimme on päivittynyt. Uudet laulumme ovat nykyajan poppia. Albumi koostuu tuoreelta kuulostavista balladeista ja keskitempoisista lauluista, Egan kertoo Staralle.

– Rockmusiikin valtakausi on taittumassa. Popmusiikki kiinnostaa jälleen ihmisiä, ainakin Britanniassa. Take Thatin mahtava menestys hittilistoilla ja Spice Girlsin paluun aiheuttama kohu ovat siitä hyviä esimerkkejä. Leona Lewisin popballadi Bleeding Love singahti odotetusti brittisinglelistan ykköseksi. Poppia arvostetaan.

Ennätysten rikkomista

Irlannissa vuonna 1998 perustettu Westlife on Britannian kaikkien aikojen menestyksekkäimpiä bändejä. Kian Egan (27), Mark Feehily (27), Shane Filan (28) ja Nicky Byrne (29) ovat saaneet tähänastisen uransa kuluessa saarivaltakunnassa jo neljätoista ykköshittiä. Ainoastaan Elvis ja The Beatles ovat saavuttaneet paremman hittisaldon. Westlifen albumeita on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 36 miljoonaa kappaletta.

Yhtyeen vahvasta menestyksestä kertoo myös se, että Spice Girls joutui siirtämään Greatest Hits -kokoelmansa julkaisua, koska muuten se olisi kilpaillut Westlifen kanssa saman viikon listaykkösestä. Spaissarit päättivät siis ottaa varman päälle ja julkaista levyn vasta viikkoa myöhemmin.

Vaikka bändin uran alusta asti soolourasta haikaillut Brian McFadden jätti Westlifen vuonna 2004, yhtyeen suosio on pysynyt vuodesta toiseen huipussaan. Poikabändi Boyzone hajosi seitsemän menestysvuoden jälkeen. Five-bändin suosiota kesti vain nelisen vuotta. Kian Eganilla ja hänen bändikavereillaan ei ole suunnitelmia tai edes haaveita soolotähteydestä.

– Olemme tyytyväisiä yhdessä ansaitsemiimme tuloksiin. Ymmärrämme pystyvämme saavuttamaan neljästään suurempia asioita kuin yksin. Westlife on aina ollut ja tulee olemaan yhteistyön summa. Olemme ylpeitä erinomaisesta yhteishengestämme.

– Brian on edelleenkin meille läheinen ihminen. Hän on eräänlainen serkkumme. Kun olemme samassa huoneessa, puhumme Brianin kanssa kuin hän olisi edelleenkin bändissämme. Olemme hyviä ystäviä, välillämme ei ole minkäänlaista kateutta. Brian on tyytyväinen soolouraansa ja laulunkirjoitustyöhönsä.

– Mietiskelen usein, mitä minä voisin tai haluaisin tehdä bändimme hajottua. Minulla ei ole aavistustakaan, millaista elämäni voisi olla Westlifen jälkeen. Elämäntyylini tulee varmasti ainakin olemaan huomattavasti rauhallisempaa. Se on pelkästään hyvä asia, Egan naurahtaa.

Miljoonatulojen sijoittelua

Irlannissa syntyneen Kian Eganin tulevaisuus saattaisi olla yritysmaailmassa. Hän on avannut entiseen kotikaupunkiinsa Sligoon mehubaarin. Näyttelijä-tyttöystävä Jodi Albertin kanssa Lontooseen kotiutuneen Eganin toisena vaihtoehtonaan voisi olla varhaiseläkkeelle jääminen. Westlife-pojat ovat ansainneet lauluillaan miljoonaomaisuuden.

– Mehubaari sai alkunsa hetken mielijohteesta. Istuskelin erään surffariystäväni kanssa hiekkarannalla. Mietiskelimme, mitä voisimme juoda janoomme. Tarjolla oli kaikenlaisia virvoitusjuomia ja alkoholijuomia sekä jäätelöitä ja hampurilaisia. Minä olisin halunnut mehun.

– Ryhdyimme tuumasta toimeen ja perustimme yhdessä rannalle mehukioskin. Se menestyi todella hyvin. Ihmiset olivat innoissaan terveellisestä vaihtoehdosta. Olemme pienyrittäjiä. Mehutuloilla ei pääse kuitenkaan rikastumaan, Kian toteaa Staralle.

– Onneksi Westlife on jo tuottanut meille kaikille mukavan perusomaisuuden. En olisi saavuttanut vajaassa kymmenessä vuodessa samanlaisia tuloja, vaikka olisi opiskellut lakia yliopistossa. Opiskelujen keskeyttäminen ei enää huolestuta minua. Voisin saada isomman omaisuuden vain lottovoitolla.

– Olemme sijoittaneet tulomme lähinnä yrityksiin ja kiinteistöihin. Minä olen ostanut itselleni ja vanhemmilleni asunnot. Rahaa on kulunut myös autoihin ja tauluihin. Kerään taidetta ja surffilautoja. Minulla on ainakin parikymmentä lautaa.

Jouni Leinonen
Lontoo

Viihdeuutiset

Westlife: Spice Girlsit ovat pelkureita!

Stara uutisoi taannoin, kuinka maailmanhistorian menestynein tyttöbändi Spice Girls päätti siirtää paluulevynsä julkaisua, koska poikabändi Westlife julkaisi levynsä samana päivänä.

Ilmoituksesta innostuneet Westlifen jäsenet ovat nyt heittäneet niin sanotusti lisää löylyä kiukaalle. Bändin jäsen Kian Egan on nimittellyt Spice Girlsiä julkisesti jopa pelkureiksi. Molempien yhtyeiden oli määrä julkaista albuminsa 5. marraskuuta, mutta maustetytöt siirsivät julkaisuaan viikolla myöhäisemmäksi.

Levynsä menestykseen luottava Egan kertoi olevansa pettynyt päätökseen, sillä hän olisi nähnyt mielellään tiukan kilpailun yhtyeiden välillä. Erityisesti hän olisi nauttinut Mel C:n kukistamisesta, sillä hän on Kianin mielestä ilkeä, The Mirror uutisoi.

Spaissarit pelkäsivät kuitenkin poikabändin peittoavan heidän levymyyntinsä jo toistamiseen. Yhtyeet julkaisivat vuonna 2000 levynsä samana päivänä, ja tuolloin Westlife kukisti Spice Girlsin selvästi myymällä lähes 200.000 levyä enemmän ensimmäisen viikon aikana.