Avicii : Fade Into Darkness

Singlet · Stara.fi

Ruotsalainen DJ-tuottaja Avicii, eli Tim Bergling, nousi suomalaisenkin klubikansan tietoisuuteen viimeistään keväällä tanssihitillään Levels, joka soi runsaasti myös täkäläisillä klubeilla. Nyt vuorossa on uusi singlejulkaisu Fade Into Darkness, joka on noussut heti Ruotsin tanssilistojen kärkeen.

Kappaleena Fade Into Darkness on monille entuudestaan tuttu, sillä sen instrumentaaliversio on julkaistu jo aiemmin nimellä Penguin. Nyt mukaan on kuitenkin saatu miesvokaalit ja lyriikoiden perusteella myös kappaleen nimi vaihtui. Kansainvälisen läpimurron tänä vuonna tehneeltä Aviciilta on varaa odottaa keskimääräistä toimivampia tanssihittejä, mutta tällä kertaa odotuksia ei ainakaan ylitetä.

Uusi single on kepeää ja hyvin rullaavaa dancea, mutta erityisesti vokaalien munattomuuden vuoksi kokonaisuus jää kuitenkin liian vaisuksi. Kappaleesta puuttuu kokonaan davidguettamainen erityisen tarttuva melodiakoukku, ja tämä puute korostuu entisestään biisin tylsien vokaalien johdosta. Kappale tulee varmasti soimaan Levels-sinkun vanavedessä jonkin verran myös suomalaisilla klubeilla, mutta itsenäisenä teoksena se ei onnistu erottumaan edukseen massasta.

Pisteet 3/5