Steve Jobs aavisti kuolemansa – viimeiset sanat julki

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimman teknologiayhtiö Applen perustaja ja johtaja Steve Jobs menehtyi taannoin haimasyöpään vuosien taistelun jälkeen. Talouslehdet nimittivät hänet maailman parhaaksi toimitusjohtajaksi, ja nimitystä tukee yhtiön tämänhetkinen 81 miljardin dollarin omaisuus.

Nyt Steve Jobsin sisko Mona Simpson on paljastanut yksityiskohtia visionäärin kuolemasta. The Sunday Times -lehti kertoi eilen siskon muistotilaisuudessa pitämästä puheesta. Siinä Simpson kertoi Jobsin soittaneen hänelle päivää ennen kuolemaansa ja kertoneen, että ”Nyt kannattaa kiirehtiä Palo Altoon”. Jobs aavisti seuraavana päivänä koittavan kuolemansa.

– Hän kertoi minulle pelkäävänsä että en ehdi paikalle ajoissa, Mona Simpson kertoi.

Jobsin hengityksessä alkoi olla katkoksia jo kuolemaa edeltävänä iltana. Viimeisillä hetkillään hän katsoi ensin yksitellen sängyn vieressä olleita läheisiään ja sen jälkeen nosti katseensa heidän ylitseen. Silloin Jobs lausui viimeiset sanansa: ”Oh wow. Oh wow. Oh wow.”

Sairaalasängyllä maatessaankaan Steve Jobs ei jättänyt töitään, sillä hän pyysi saada muistiinpanovälineet. Niillä Jobs suunnitteli sairaalahuoneen laitteistoja uusiksi.