Steve Jobsin elämäkerrasta heti valtava hitti

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailman suurimman teknologiayhtiö Applen perustaja ja johtaja Steve Jobs menehtyi äskettäin haimasyöpään vuosien taistelun jälkeen. Talouslehdet nimittivät hänet maailman parhaaksi toimitusjohtajaksi, ja nimitystä tukee yhtiön tämänhetkinen 81 miljardin dollarin omaisuus.

Steve Jobsin tuoretta elämäkertaa myytiin ensimmäisen viikon aikana pelkästään Yhdysvalloissa jo 379.000 kopiota. Kirjan on kirjoittanut arvostettu toimittaja Walter Isaacson, jolla annettiin poikkeuksellinen lupa seurata Jobsin elämää aitiopaikalta ja yksinoikeudella.

The Daily Mail -sivuston mukaan omaelämäkerta nousi jo ensimmäisen viikkonsa jälkeen 18. sijalle vuoden myydyimpien kirjojen listalla. Kirjan uskotaan kuitenkin nousevan kärkikaartiin vielä tämän vuoden puolella.

Elämäkerrassa kerrotaan muun muuassa Steve Jobsin mielipiteitä arkkivihollisestaan Bill Gatesista. Microsoft-perustaja oli Apple-kuninkaan mielestä muun muuassa ”ideavaras”. Syöpään menehtyneen Jobsin mukaan Gates ei myöskään ole koskaan kehittänyt mitään uutta keksintöä.

Steve Jobsin sisko Mona Simpson paljasti äskettäin yksityiskohtia visionäärin kuolemasta. Simpson kertoi Jobsin soittaneen hänelle päivää ennen kuolemaansa ja kertoneen, että “Nyt kannattaa kiirehtiä Palo Altoon”. Jobs aavisti seuraavana päivänä koittavan kuolemansa. Viimeisillä hetkillään hän katsoi ensin yksitellen sängyn vieressä olleita läheisiään ja sen jälkeen nosti katseensa heidän ylitseen. Silloin Jobs lausui viimeiset sanansa: “Oh wow. Oh wow. Oh wow.”