Kotimaisen hiphopin kliimaksi on tässä – Tervetuloo Helsinkiin tekee historiaa

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen hiphop-musiikki on noussut kymmenessä vuodessa huippusuosituksi, mutta samalla ala on jakaantunut monien muiden maiden esimerkin mukaan useisiin eri ryhmittymiin. Nyt raja-aidat on kuitenkin rikottu kerralla poikkeuksellisen näyttävästi.

Tuloksena on todennäköisesti Suomen hiphip-historian tyylikkäin ja eniten alan tähtiä pursuava kappale ja musiikkivideo. DJ RZY feat. VA : Tervetuloo Helsinkiin päätyi verkkoon aiemmin tänään, ja se on saanut huiman suosion erityisesti sosiaalisessa mediassa. Kappale sai alkunsa viime kesänä Uniikin ja Mikael Gabrielin ideasta, jolla he lähestyivät musiikintuottaja Antti Riihimäkeä sekä tuottaja Joonas Wörliniä.

– Projekti tehtiin kunnianosoituksena helsinkiläiselle katukulttuurille ja sen takia koko tuotanto video mukaan lukien on tehty ilman budjettia talkoohengessä, Wörlin kertoo.

Biisissä ovat mukana vierailijoina Wögä, Tasis, Elastinen, Juno, Mikael Gabriel, Timo Pieni Huijaus, Spekti, Uniikki, Stig Dogg, Cheek ja Davo sekä JS16. Tällaista tähtikaartia ei ole aiemmin nähty samassa kappaleessa. Spektin tilalla musiikkivideossa nähdään tosin stuntmies, joka on tunnettu kotimainen televisiotähti Arman Alizad.