Järkyttävä huijaus leviää verkossa: ”Anna Abreu on kuollut”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka Antti Tuisku joutui hakkereiden kohteeksi, kun hänen keikkamyyjänsä sivuille oli ujutettu perätön ilmoitus keikkojen peruuntumisesta. Antti ei ole ainoa tänään nettihuijauksen kohteeksi joutunut, sillä toinen suosikkilaulaja on joutunut vieläkin rajumman huijauksen uhriksi.

Anna Abreu on nimittäin perättömän viestin perusteella kuollut. Huijaus leviää esimerkiksi Facebookissa kuvakaappauksena, joka muistuttaa erehdyttävästi toisen kotimaisen iltapäivälehden tämänpäiväistä etusivua. Siihen on kuitenkin muutettu otsikoksi ”Anna Abreu on kuollut” ja ingressiksi ”Poplaulaja Anna Abreu on kuollut liikenneonnettomuudessa.”

Ensimmäisenä huijaus julkaistiin Abreun fanisivuilla, josta se on illan aikana levinnyt nopeasti myös muualle verkkoon. Anna Abreu kuitenkin elää ja voi hyvin, ja hän itsekin kommentoi hetki sitten tapausta ja ihmetteli miten ”sairasta läppää jengillä” on.

Staran saamien tietojen mukaan tällaisia verkkosivustojen sisällön muutoksia varten suunniteltu koodi on liikkunut viime päivinä verkossa. Sen avulla verkkosivujen tekstiä voidaan muokata vapaasti käyttäjän omalla ruudulla ilman kuvankäsittelyä. Muutettuja tietoja ei voi tallentaa, mutta niistä voidaan ottaa kuvakaappaus, jollaista myös tällä kertaa siis levitettiin. Verkossa on viime päivinä levinnyt myös muita vastaavia muokattuja kuvakaappauksia esimerkiksi Perussuomalaisten homokommenteista.