Ohhoh, uusi ohjelma paljastaa photoshoppauksen – katso esimerkit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Olemme aiemmin kertoneet kuinka digitaalinen kuvankäsittely vaikuttaa nykyisin käytännössä kaikissa valokuvissa, joita lehdissä julkaistaan. Tähän mennessä ammattilaisten käsialaa oleva kuvankäsittely on kyetty huomaamaan lähinnä vain toisen ammattilaisen toimesta. Nyt asiaan on tulossa muutos.

Dartmondin yliopiston professori Hany Farid on kehittänyt nimittäin algoritmin, joka paljastaa armottomasti kuvankäsitellyt valokuvat. Kaiken lisäksi se paljastaa myös kuinka paljon ja mistä kohdista kuvaa on käsitelty. Jatkossa ohjelmistolle tulee olemaan käyttöä esimerkiksi alan oikeudekäynneissä. Se on tähän mennessä myyty jo Ranskaan, Norjaan ja Britanniaan. Asiasta uutisoi tällä viikolla The Proceedings of the National Academy of Sciences. -lehti. Alla muutama kuva, joita käytettiin mallina ohjelmiston testaamisessa.Kuvat: Hany Farid