Haastattelussa Kelly Clarkson

Haastattelut · Stara.fi

Amerikkalainen laulajatähti Kelly Clarkson tuli tunnetuksi ensimmäisen American Idol -kilpailun voittajana. Tähti onkin sittemmin myynyt maailmanlaajuisesti yli 23 miljoonaa albumia. Äskettäin supertähti julkaisi myös Suomessa uuden Stronger-albuminsa. Stara sai Kellyn langan päähän haastattelun merkeissä.

Kelly Clarksonilla oli hetki aikaa kertoa kuulumisiaan myös suomalaisille faneilleen. Suosikkilaulaja esimerkiksi paljasti, että hänen uuden albumin ensimmäinen hittisingle Mr. Know It All perustuu osittain tositapahtumiin.

– Kyllä. Se ei liity niinkään ihmissuhteisiin, vaan ennemminkin työilmapiiriin. Minä joudun usein tekemään töitä sellaisten ihmisten kanssa, jotka olettavat tietävänsä kaiken. Siksi kappaleen musiikkivideossakin tuodaan esiin lehtien otsikoita ja sen sellaista, Kelly Clarkson kertoi Staralle.

– Rakastan ajatusta siitä, että ihmiset voivat helposti samaistua kappaleen tarinaan huolimatta elämäntilanteestaan. Kaikki ovat olleet tekemisissä sellaisten ihmisten kanssa, jotka luulevat tietävänsä kaiken.

Staran toimituksen ennakkokuuntelussa uuden albumin nimikkokappale Stronger osoittautui levyn parhaaksi raidaksi. Myös poptähti itse oli samoilla linjoilla.

– Olen kanssasi samaa mieltä, se on ehdottomasti yksi minunkin suosikkikappaleistani. Olin ajamassa Texasissa, kun kuulin kappaleen ensimmäisen kerran. Levy-yhtiöni A&R-vastaava soitti minulle ja kertoi ajatelleensa, että pitäisin kappaleesta.

– Sitten olin studiossa äänittämässä ja siellä oli paikalla tuottajia ja biisintekijöitä. He soittivat minulle kappaleen ja ajattelin heti, että se on todella loistava. Erityisesti pidän sen sanomasta, joka on hyvin voimakas. Samalla se on tarttuva ja helppo kappale, poptähti kertoi.

Samalta albumilta löytyvässä Alone-kappaleessa on kuultavissa selviä vaikutteita 80-luvun popmusiikista. Vuosikymmen kuuluukin neitokaisen suosikkeihin.

– Minä rakastan 80-lukua! Se on luonnollisesti paras vuosikymmen, koska minä synnyin silloin. Olen vuosikymmenen suuri fani. 80-luku on hauskaa ja siinä on kyse lähinnä hauskanpidosta. Minusta kaikessa musiikissa pitäisi olla kyse juuri siitä, Kelly kertoi Staralle.

”Menestys on muuttanut minua – toivottavasti parempaan päin”

Kelly Clarkson on kotoisin Burlesonin pikkukaupungista Texasista, mutta menestys on vienyt hänet kymmenessä vuodessa suurten metropolien loisteeseen ja pitkille maailmankiertueille. Poptähden levyjä on myyty maailmalla yhteensä jo yli 23 miljoonaa. Nuori supertähti myöntää menestyksen muuttaneen häntä ihmisenä.

– Olen ehdottomasti sitä mieltä, että se on muuttanut minua. Loppujen lopuksi olen kuitenkin sama ihminen kuin silloin aikoinaan American Idolin koelauluissa ja uskon edelleen samoihin asioihin.

– Minusta elämä muuttaa ihmistä ja minä olen ollut tunnettu henkilö jo vuosikymmenen ajan. Se on muuttanut minua, mutta toivottavasti parempaan päin. Lopulta kyse on kuitenkin ympärilläni olevista ihmisistä, laulajatähti pohti.

Kelly tunnetaan ahkerana työntekijänä, mutta taannoin hän sai kuitenkin huomata liian kovan työnteon varjopuolet. Laulaja teki nimittäin neljän vuoden ajan töitä lähes kellon ympäri, ja lopulta kunto petti ja lääkärit määräsivät häntä pitämään pitkän tauon. Tapaus kuitenkin opetti laulajalle tärkeän läksyn.

– Minusta jokaisen artistin täytyy oppia se itse. Sitä ei nimittäin koskaan tiedä ennen kuin on sellaisessa tilanteessa, että tekee liikaa töitä. Jokainen artisti työskentelee oman työetiikkansa mukaisesti. Siihen kuuluu olennaisena se miten ääni kestää ja miten henkinen puoli kestää, Kelly Clarkson kertoi.

– Tämä on hyvin narsistista työtä, koska minä puhun vain itsestäni haastatteluissa kaikki hiton päivät ja sitten nousen esiintymislavalle ja ihmiset kirkuvat ja hurraavat minulle. Sellainen voi tuntua kuin unelta, Kelly Clarkson paljasti.

– Minusta siinä on kuitenkin hyvää se, että jokaisen artistin täytyy oppia omat rajansa. Minä teen muutaman viikon kovasti töitä ja sitten pidän muutaman päivän vapaata. Niin minä toimin nyt, mutta kaikkien pitää itse oppia erehdyksen kautta omat rajansa.

”Ikävöin lemmikkejäni maailmalla”

Clarkson tunnetaan eläinrakkaana ihmisenä, jolla on kotonaan Yhdysvalloissa kymmenittäin kaikenlaisia lemmikkejä koirista hevosiin. Pitkille keikkamatkoille esimerkiksi Eurooppaan lemmikkejä ei voi ottaa mukaan, ja rakkaista erossa oleminen voi olla raskasta.

– Se on minulle hyvin vaikeaa. Matkustan yleensä kahden koirani kanssa. Minulle on vaikeaa olla erossa lemmikeistäni, koska Yhdysvalloissa koirani seuraavat minua keikoille joka paikkaan. Koirat ovat kuin lapsia sellaisille ihmisille, joilla ei ole lapsia.

– Olen kuitenkin poissa Yhdysvalloista vain muutaman viikon tai pari kuukautta vuodessa ja sitten palaan taas kotiin ja kaikki on hyvin. Olen matkustanut viimeisen kymmenen vuoden aikana niin paljon, että olen jo tottunut siihen, Kelly kertoi Staralle.

Jotkut supertähdet ovat kertoneet pitävänsä lemmikkeihinsä yhteyttä maailman ääristä esimerkiksi Skypen välityksellä. Amerikkalaistähti tyrmäsi kuitenkin moiset suoralta kädeltä.

– En. En ole hullu. Se olisi hieman sekopäistä, Kelly nauroi.

”En ole vielä valmis perheen perustamiseen”

Kelly Clarkson on ollut viime vuosina runsaasti otsikoissa ihmissuhteidensa ja myös seksuaalisen suuntautumisensa merkeissä. Tänä syksynä hän kertoi eräässä haastattelussa, että treffeillä käyminen on kuin American Idol -ohjelman koelaulut, koska rohkeimmat miehet ovat lopulta heikoimpia ja toisin päin.

– Sanoin niin, koska itsevarmimmat miehet ovat usein kaikkein surkeimpia. Sellaiset, joiden toivoisit pyytävän sinua treffeille ja joiden haluaisit tavoittelevan sinua ovatkin niitä ujoja ja epävarmoja. Sellainen on ärsyttävämpää kuin mikään muu, suosikkilaulaja kertoi.

Niin ikään myös perheen perustamista on ruodittu viihdelehdissä ahkerasti, ja taannoin Kelly kertoi haluavansa tulevaisuudessa neljä lasta. Nyt hän paljasti suomalaisfaneille totuuden nykyisestä parisuhdestatuksestaan.

– Luonnollisesti haluaisin ihmissuhteen ennen lapsia, Kelly nauroi, mutta vakavoitui nopeasti.

– En oikein tiedä. Joinain päivinä haluaisin lapsia, mutta joinain päivinä taas en. Se vähän riippuu. Nyt olen vielä liian nuori sellaiseen. Tämä on hyvin itsekeskeistä työtä, joten en ole vielä valmis perheen perustamiseen. Ihmiset kysyvät minulta, että haluanko lapsia tulevaisuudessa ja vastaan heille, että ehkä kyllä, Kelly Clarkson kertoi.

– Mitä suhdestatukseeni tulee, niin olen vielä sinkku. Rehellisesti sanottuna en edes törmää nykyisin sinkkuihin, joten on hyvin harvinaista, että minä olen edes sinkkumiehen lähellä. En ole vielä tavannut ketään sellaista, jonka kanssa haluaisin asettua aloilleni. Ehkä syynä on se, että en ole oikeastaan edes etsinyt ketään.

Lesbohuhut eivät auta miehen löytämisessä

Kelly on ollut jo pitkään lesbohuhujen kohteena, vaikka hän on toistuvasti kiistänyt pitävänsä naisista. Pitkän päälle sellainen huhumylly alkaa vaikuttaa myös parisuhdemarkkinoilla.

– Kyllä! En tiedä mistä lesbohuhut ovat saaneet alkunsa, mutta ne eivät ainakaan auta. Ihmiset ajattelevat, että minä olen homoseksuaali, eikä se auta minua lainkaan, Kelly valitteli.

Valtavasta suosiostaan huolimatta Kelly on saanut olla varsin rauhassa juorulehtien lööpeiltä ja roskajutuilta. Hänen itsensä mukaan syynä on se, että hän ei pyöri sellaisissa piireissä, joista roskajutut saavat yleensä alkunsa.

– Minusta ei kirjoiteta kovin paljon sellaista, koska en oikeastaan elä parrasvaloissa. Asun pienessä kaupungissa Texasissa ja Nashvillessä Tennesseessä. Niissä ei ole paparazzeja eikä julkkiskulttuuria. En ole parrasvaloissa edes silloin kun työskentelen.

Samasta syytä neitokainen voi vapaasti kulkea kaupungilla ilman meikkiä, eivätkä hänen kuvansa silti päädy viihdelehtien kohuotsikoihin.

– Teen sitä joka tapauksessa. Minulla ei ollut meikkiä edes American Idol -kuvauksissa. Olen ollut aina sellainen tyttö, eikä se ole muuttunut mihinkään.

”Facebookilla suora yhteys faneihin”

Monille supertähdille internet ja erityisesti sosiaaliset mediat ovat avanneet täysin uudenlaisen väylän yhteydenpitoon fanien kanssa. Monet jättävät tällaiset mahdollisuudet kokonaan käyttämättä ja siirtävät yhteydenpidon palkkaamalleen henkilökunnalle. Kelly Clarkson pitää kuitenkin yhteyttä faneihin verkossa myös itse.

– Itse asiassa eräs toivepuuhistani on olla Facebookissa, Twitterissä ja muissa sosiaalisissa medioissa. On äärimmäisen arvokasta saada suora yhteys faneihin. Siinä ei ole välissä ketään suodattamassa viestejä, vaan siinä olen vain minä keskustelemassa suoraan fanieni kanssa. Se on todella hienoa.

Kelly on nähty urallaan sekä valkokankaalla että televisiosarjan tähtenä. Lähitulevaisuudessa rooleja ei ole kuitenkaan tulossa lisää.

– Ei. Tein aiemmin Reba-sarjan roolin Yhdysvalloissa, koska rakastin sitä sarjaa ja halusin hengailla sen tähtien kanssa. Olen aina tiennyt, että minusta ei tule näyttelijää.

Saksassa vieraillut Kelly olisi toivottu vieras myös Suomessa, ja neitokaisen itsensä mukaan Suomen keikka voisikin toteutua mahdollisesti ensi vuoden aikana.

– Lähdemme seuraavan kerran kiertueelle vuonna 2012, jolloin olemme kiertueella koko vuoden ajan. Aloitamme kiertueen muistaakseni tammikuussa Yhdysvalloista ja sitten suuntaamme Kanadaan, Eurooppaan ja Australiaan. Se tulee olemaan joskus vuoden 2012 aikana. Tuo ei auttanut paljon, mutta vuoden sisällä toivottavasti, Kelly kertoi Staralle haastattelun päätteeksi.

Jocka Träskbäck