DJ Judge Jules hylkäsi vinyylilevyt: ”Soitan musiikkini muistikortilta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman menestyneimpien DJ-tähtien kärkikaartiin lukeutuva brittiläinen Judge Jules saapuu Suomeen maanantaina 5. joulukuuta, kun hän nousee lavalle Hämeenlinnan Sirkuksessa järjestettävässä Push Up! -tapahtumassa. Stara tavoitti supertähden torstaina langan päähän studioltaan Lontoosta.

Brittitähti on aloittanut musiikillisen uransa vuonna 1987, jolloin hän toimi tiskijukkana klubeilla ja piraattiradiossa. Sittemmin musiikkiala on muuttunut huimasti, mutta suurin yksittäinen muutos on tapahtunut kuitenkin formaateissa, joita on matkan varrella tullut ja mennyt. CD tuli DJ-käyttöön toden teolla vuosina 1991 ja 1992, mutta viime vuosina CD on saanut jo väistyä MP3-kappaleiden tieltä historian lehdille.

– Minusta musiikillisesti kyse on vain evoluutiosta. Suurin muutos on ollut se, että ollaan siirrytty kokonaan digitaaliseen aikakauteen, jossa ihmiset miksaavat kappaleita digitaalisesti. Samalla kappaleiden soitettavuus on lisääntynyt paljon. Nykyisin teknologia on niin paljon halvempaa ja helpompaa, että yhä useampi ihminen on oppinut käyttämään sitä. Aiemmin samaan tarvittiin useita ammattilaisia studioteknikoita, Judge Jules kertoi Staralle.

Monet vanhan koulukunnan tiskijukat suosivat vielä vinyyliä, mutta supertähti-sarjassa analogia on kuitenkin saanut väistyä digitaalisen musiikin tieltä.

– Minä soitan musiikkini muistitikortilta. Minä näen paljon suurten DJ-nimien keikkoja, enkä näe enää kovinkaan monien soittavan nykyisin vinyyliä. Vinyylilevyä voi toki käyttää ohjaamaan kannettavan tietokoneen musiikkia. Minä käytän muistikorttia, koska pidän siitä, että valmistelen keikkaani jo etukäteen. Teen paljon sellaisia valmisteluita, joita olisi vaikea tehdä livenä. Siksi työskentelen tällä tavalla.