Valokuvausilmiö planking vei teinipojan putkaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme toukokuussa kuinka planking-valokuvausilmiö on levinnyt räjähdysmäisesti maailmalla ja aiheuttanut myös ongelmia viranomaisten kanssa. Sittemmin poliisi ja vakuutusyhtiöt ovat varoittaneet ilmiöstä, joka on aiheuttanut jo vakavia loukkaantumisia ja kuolematapauksia.

Useat planking-kuvissa vaarallisissa paikoissa poseeranneet ovat menehtyneet pudottuaan esimerkiksi kerrostalojen parvekkeilta. Nyt 19-vuotias winconsinilainen teinipoika on pidätetty planking-kuvien takia, ja tuomari määräsi pojalle 303 dollarin sakot. Asiasta uutisoineen Daily Mirror -lehden mukaan poika syyttää nyt itse poliisia sananvapauden estämisestä, koska hän katsoo olevansa vapaa julkaisemaan haluamiaan valokuvia.Kuvat: Facebook

Ilmiössä on tarkoituksena on maata valokuvattavana erikoisissa paikoissa. Sääntöinä on, että kuvattavan tulee poseerata oikosenaan ja ilmeettömänä kädet ja jalat sormia ja varpaita myöden ojennettuina. Innokkaimmat harrastajat ottavat kuvan poseerauksestaan, antavat sille nimen ja julkaisevat verkossa esimerkiksi Facebookiin varta vasten perustetulla sivulla. Sittemmin myös Horsemaning ja Batmanning -ilmiöt ovat nostaneet suosioitaan.