Voiko dubstepiä soittaa livenä? Näin siinä kävi

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähes kaikki konemusiikin genret ovat nykyisin sellaisia, että niitä on lähes mahdoton soittaa keikoilla täysin livenä ilman taustanauhoja. Yksi modernin electronisen musiikin tuoreista tyylilajeista on dubstep, joka kuulostaa monien korvaan lähinnä vialliselta CD-soittimelta.

Nyt eräs DJ-tähti on osoittanut huimalla esiintymisellään, että myös dubstepiä voidaan soittaa livenä samplerin avulla. Siinä soundit ovat toki ennalta äänitettyjä, mutta varsinaista taustanauhaa ei ole lainkaan, vaan jokainen efekti syntyy soittimen kosketuksesta.

Kerroimme äskettäin tapauksesta, jossa 90-vuotias vaari ja hänen vaimonsa kuulivat dubstepiä ensimmäisen kerran. Heidän kommenttinsa nykyajan konemusiikista ovat kuulemisen arvoisia.