Huumeparoni napattiin elokuvatyylisessä iskussa – katso kuvat

Ohhoh! · Neea Jokinen

Huumeparonien elämää on vuosien varrella seurattu lukemattomissa elokuvissa ja televisiosarjoissa, mutta viime kuukausina nämä fiktiot ovat käyneet toteen useita kertoja, kun Meksikon merijalkaväki ja poliisit ovat napanneet viime vuosien aikana maan merkittävimpien huumekartellien johtajia.

Nyt Meksikon merijalkaväen kerrotaan saaneen kiinni väkivaltaisen Zetas-huumekartellin johtajan rajun tulitaistelun yhteydessä. Raul Lucio Hernandez Lechuga tunnetaan huumekartellien keskuudessa nimellä Lucky. Viranomaisten mukaan hänen pidätyksensä aikana Meksikon sotilaat surmasivat peräti 11 asemiestä. Katso kuvat tästä.

Lucky ja useat Zetas-huumekartellin toimijat joutuivat käsirautoihin Veracruzin osavaltiossa. Pidätyksen jälkeen merijalkaväensotilaat esittelivät pidätetyt huumemiehet lehdistötilaisuudessa. Tilaisuudessa esiteltiin myös ammukset, joita käytettiin kiinnioton tulitaistelussa. Lisäksi lehdistötilaisuudessa nähtiin lukuisia aseita, joilla ammuttiin Zetas-huumekartellin pidätyksessä.