Konsolipelit ahdingossa joulumarkkinoilla?

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kerroimme äskettäin kuinka Modern Warfare 3 teki viihdemaailman ennätyksen tuotettuaan 16 päivässä miljardi dollaria. Nykyään lasten joululahjatoivelistoja dominoivatkin juuri pelikonsolit ja videopelit. Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan perinteiset lautapelit ovat kuitenkin tekemässä paluun joululahjatoivelistoille.

Tutkimuksen mukaan 60 prosenttia vastaajista aikoo ostaa tänä vuonna joululahjaksi perinteisen lautapelin videopelin sijaan. Tutkimukseen osallistui 2.000 lasten vanhempaa. Useiden vanhempien mielestä videopelit eivät nimittäin ole sosiaalisia ja ne erottavat perheenjäsenet eri huoneisiin. Monopoli -ja Trivial Pursuit -pelejä kannustavien vanhempien mukaan lautapelit tuovat perheen yhteen.

– On mukavaa nähdä, että perheet viettävät aikaa lautapelien parissa. Lautapelien myynnissä on ollut viime aikoina huomattavaa kasvua, mainosjohtaja Trevor Pereira kertoi The Daily Mail -lehden mukaan.

Tutkimuksessa selvisi myös, että moni vanhempi antaa lastensa voittaa lautapelejä pelatessa. Useimpien mielestä lautapeleissä hauskinta on strategioiden suunnittelu ja ryhmässä työskentely. Suosituimpia lautapelejä tänä vuonna ovat muun muuassa Monopoli, Trivial Pursuit, Scrabble, Cluedo, Arvaa kuka, Uno ja Jenga.