Musliminaisilta kiellettiin banaanit? ”Muistuttaa miehen penistä”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Islam on maailman toiseksi suurin uskonto, sillä koko maailmassa on noin 1,3 miljardia muslimia. Musliminaiset pukeutuvat perinteiden mukaan peittävästi ja hillitysti. Esimerkiksi säädyllisesti pukeutuvat musliminaiset peittävät yleensä hiuksensa huivilla.

Nyt maailmalla kohistaan eräästä väitteestä, missä islaminuskoisen papin kerrotaan kieltäneen musliminaisilta banaaniin ja kurkkuun koskemisen. Euroopassa asustavan papin mukaan banaani ja kurkku nimittäin muistuttavat liikaa miehen penistä. Penistä muistuttavien ruokien koskettelu ei ole hänen mielestään hyväksi, koska ne voivat saada naiset ajattelemaan seksiä.

– Jos nainen haluaa syödä näitä tuotteita, niin läheisen miespuolisen henkilön tulisi pilkkoa ne pieniksi palasiksi. Sen jälkeen ne voi tarjota syötäväksi, papin väitetään sanoneen Bikya Masr -sivuston mukaan.

Erään amerikkalaisen musliminaisen Sheila Musajin mielestä kyseinen väite on tekaistu ja täysin perätön. Hän kertoi, että islaminuskosta on keksitty ennenkin ”typeriä fatwoja”, eli uskonnollisia tulkintoja. The Daily Beast -sivusto kokosi pian tämän jälkeen yhteen hurjimpia väitteitä islaminuskosta.

Joskus on esimerkiksi väitetty, että yli 13-vuotiaat muslimitytöt eivät saa ajaa polkupyörillä. Muslimitytöt eivät myöskään väitteiden mukaan saisi olla poikatyttöjä. Erään fatwan mukaan muslimiaviopari ei taas saisi harrastaa seksiä alasti. Joskus on myös väitetty, että nainen ei saa työskennellä ei-verisukulaisen miehen kanssa, ennen kuin tämä on juonut naisen rintamaitoa.