Facebookiin mullistava päivitys – jaatko sinä elämäsi kavereille?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara kertoi jo syyskuussa kuinka maailman suurin yhteisöpalvelu lanseerasi uuden mullistavan ominaisuuden, jossa käyttäjät saivat päivittää normaalin profiilisivunsa Aikajanaksi. Siinä on näkyvillä käyttäjän koko Facebook-historia tyylikkäässä muodossa.

Tuhannet suomalaiset ottivat Aikajanan käyttöön jo lokakuussa, eli heti kun se tuli yleisesti saataville. Tällä viikolla Aikajanan käyttöönotto on kuitenkin helpottunut huomattavasti ja samalla yhä useammat suomalaisetkin ovat siirtyneet käyttämään ominaisuutta, johon kuuluu olennaisena osana esimerkiksi otsikkokuvan määritteleminen. Facebookin julkaisemat ohjeet käyttöönottoon löytyvät tästä.

Ominaisuuteen siirtymisen jälkeen Aikajana tulee muille näkyviin viikon kuluttua, jona aikana käyttäjällä on mahdollisuus muokata sitä esimerkiksi poistamalla ei-toivottuja valokuvia. Aikanana on vastaisku Google+ -palvelulle, joka on nostanut suosiotaan viime aikoina Facebookin kustannuksella. Googlen yhteisöpalvelu on kuitenkin vielä niin nuori, että sillä ei ole mahdollisuutta tarjota käyttäjilleen tällä tavalla historiaan perustuvia palveluita.